ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Linux Foundation “Diversity, Equity and Inclusion in Open Source”

Το Linux Foundation, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την κυκλοφορία της τελευταίας του μελέτης «Διαφορετικότητα, ισότητα και συμπερίληψη στον ανοιχτό κώδικα».

Η μελέτη, η οποία περιλαμβάνει τα αποτελέσματα ποιοτικών συνεντεύξεων και μια παγκόσμια έρευνα με περισσότερες από 7.000 αρχικές απαντήσεις από την κοινότητα ανοιχτού κώδικα, δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τη συλλογική κατανόηση του κλάδου για την κατάσταση του Diversity, Equity, and Inclusion in Open Source (DEI) στον ανοιχτό κώδικα. και να ενημερώσει σημαντικές πρακτικές ΔΕΗ. Οι χορηγοί αυτής της έρευνας περιλαμβάνουν τις Amazon Web Services (AWS), CHAOSS Community, Comcast, Fujitsu, GitHub, GitLab, Hitachi, Huawei, Intel, NEC, Panasonic, Red Hat, Renesas και VMware

«Η κοινότητα ανοιχτού κώδικα αναπτύσσεται με πρωτοφανή ρυθμό και είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε αυτή την ανάπτυξη στο πλαίσιο της διαφορετικότητας, της ισότητας και της ένταξης, ώστε να μπορούμε να εφαρμόσουμε συλλογικά τις βέλτιστες πρακτικές που καταλήγουν σε κοινότητες χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε η Χίλαρι Κάρτερ, αντιπρόεδρος της έρευνα στο Ίδρυμα Linux.

Η οικοδόμηση και η διατήρηση κοινοτήτων χωρίς αποκλεισμούς μπορεί να προσελκύσει μια πιο διαφοροποιημένη δεξαμενή ταλέντων, δίνοντας προτεραιότητα στην επόμενη γενιά τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα. Η μελέτη Diversity, Equity, and Inclusion in Open Source του Linux Foundation στοχεύει στον εντοπισμό της κατάστασης του DEI σε κοινότητες ανοιχτού κώδικα, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες μέσα σε αυτές και την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τη δημιουργία βελτιώσεων σε τομείς που χρειάζονται τόσο πολύ.

«Η κατανόηση των δεδομένων πίσω από τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και την Ένταξη στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα μάς επιτρέπει να προσδιορίζουμε τομείς για εστίαση και βελτίωση. Η κοινότητα ανοιχτού κώδικα θα επωφεληθεί πολύ από τις ενέργειες που κάνουμε για να αυξήσουμε τη δέσμευση και να την κάνουμε ένα φιλόξενο μέρος για όλους», δήλωσε ο Nithya Ruff, συνεργάτης Comcast, επικεφαλής του γραφείου Comcast Cable Open Source Program και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Linux Foundation.

Τα βασικά ευρήματα από τη μελέτη περιλαμβάνουν:

  • Το ογδόντα δύο τοις εκατό των ερωτηθέντων αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στο ανοιχτό κώδικα, αλλά διαφορετικές ομάδες είχαν διαφορετικές προοπτικές συνολικά. Το 18 τοις εκατό όσων δεν αισθάνονται ευπρόσδεκτοι προέρχονται από δυσανάλογα υποεκπροσωπούμενες ομάδες: άτομα με αναπηρίες, τρανς άτομα και φυλετικές και εθνοτικές μειονότητες στη Βόρεια Αμερική.
  • Η αύξηση της ποικιλομορφίας ανοιχτού κώδικα αντανακλά την αυξανόμενη παγκόσμια υιοθέτηση, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.
  • Καθώς η παγκόσμια υιοθέτηση τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα αυξάνεται ραγδαία, το ίδιο συμβαίνει και με την ποικιλομορφία εντός των κοινοτήτων ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περιθώρια για ανάπτυξη: το 82 τοις εκατό των ερωτηθέντων αναγνωρίζονται ως άνδρες, το 74 τοις εκατό ως ετεροφυλόφιλοι και το 71 τοις εκατό είναι μεταξύ 25-54 ετών.
  • Ο χρόνος είναι βασικός καθοριστικός παράγοντας για τη συμμετοχή ανοιχτού κώδικα, τα εμπόδια που σχετίζονται με την πρόσβαση και την έκθεση σε ανοιχτό κώδικα περιλαμβάνουν χρόνο διακριτικής ευχέρειας και μη αμειβόμενο χρόνο, χρόνο για είσοδο, δικτύωση και επαγγελματική εξέλιξη, καθώς και ζώνες ώρας.
  • Οι συμπεριφορές αποκλεισμού μπορεί να έχουν διαδοχική επίδραση στην εμπειρία και τη διατήρηση των συνεισφερόντων. Η συμπεριφορά αποκλεισμού έχει κλιμακωτές επιπτώσεις στα συναισθήματα του ανήκειν, στις ευκαιρίες συμμετοχής, στην επίτευξη ηγεσίας και στη διατήρηση. Ενώ οι τοξικές εμπειρίες είναι γενικά σπάνιες, η απόρριψη των συνεισφορών, οι διαπροσωπικές εντάσεις, τα στερεότυπα και η επιθετική γλώσσα βιώνονται πολύ πιο συχνά από ορισμένες ομάδες (2-3 φορές μεγαλύτερη συχνότητα από τον μέσο όρο της μελέτης).
  • Το υπόβαθρο των ανθρώπων μπορεί να επηρεάσει τη δίκαιη πρόσβαση στη συμμετοχή ανοιχτού κώδικα νωρίς στην καριέρα τους, ενισχύοντας την εκπροσώπηση στην ηγεσία αργότερα. Μόλις το 16 τοις εκατό των πανεπιστημίων προσφέρουν ανοιχτό κώδικα ως μέρος των προγραμμάτων σπουδών τους. Αυτό, μαζί με την αναξιόπιστη συνδεσιμότητα, τις γεωγραφικές, οικονομικές και επαγγελματικές ανισότητες περιορίζουν την ευκαιρία ενός ατόμου να συνεισφέρει.

«Η κατανόηση της κατάστασης της διαφορετικότητας, της ισότητας και της ένταξης στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα είναι κρίσιμης σημασίας για την επιχειρηματική στρατηγική και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε ο Demetris Cheatham, senior director, Diversity and Inclusion Strategy στο GitHub. “Αυτά τα νεότερα δεδομένα, που περιλαμβάνουν ποιοτική και ποσοτική έρευνα από το Ίδρυμα Linux, βοηθούν να στρέψει την προσοχή μας στα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους υπαλλήλους μας και τη μεγάλη κοινότητα και βιομηχανία.”

Η μελέτη επισημαίνει επίσης τις κοινωνικές αλλαγές και τάσεις που επηρεάζουν τη DEI στο χώρο εργασίας. Το Enterprise Digital Transformation, το Techlash, η Political Polarization, το Social Media Ecosystem και το Content Moderation αναφέρονται ως τάσεις που έχουν εκθέσει και ενισχύουν αφηγήσεις και σχέδια αποκλεισμού, επιβάλλοντας αυξημένη ευαισθητοποίηση και επαναβαθμονόμηση της ατομικής και οργανωτικής προσοχής.

Διαβάστε όλη τη έρευνα εδώ

Πηγή άρθρου: https://www.linuxfoundation.org/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com