ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γερμανίας θα χρησιμοποιεί το πρότυπο ανοιχτού κώδικα Matrix για την επικοινωνία του

Το γερμανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης επέλεξε την πλατφόρμα επικοινωνίας ανοιχτού λογισμικού Matrix για την υποστήριξη άμεσων μηνυμάτων μεταξύ επαγγελματιών υγείας και των οργανισμών σε όλη τη χώρα.

Η πλατφόρμα θα παρέχει στους Γερμανούς προγραμματιστές την υποδομή, τα εργαλεία και τα πρωτόκολλα για την κατασκευή προσαρμοσμένων εφαρμογών που θα επιτρέπουν σε 150.000 οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης να μοιράζονται με ασφάλεια μηνύματα, δεδομένα, εικόνες και αρχεία.  

Ολόκληρο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στη Γερμανία, από νοσοκομεία έως κλινικές και ασφαλιστικές εταιρείες, θα μεταβεί σε αυτό το εγχώριο δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασίας, το οποίο χαιρετίστηκε ως ορόσημο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. 

Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης και οι επαγγελματίες στρέφονται όλο και περισσότερο σε ψηφιακά εργαλεία για την ανταλλαγή πληροφοριών. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, μεταξύ 2018 και 2020, ο αριθμός των υγειονομικών που χρησιμοποιούν υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων διπλασιάστηκε, αλλά με έλλειψη διαλειτουργικότητας μεταξύ διαφορετικών οργανισμών, καθώς και την αποτυχία συμμόρφωσης με την κατάλληλη ασφάλεια και τα πρότυπα απορρήτου για τις πληροφορίες που ενδέχεται να είναι εξαιρετικά ευαίσθητες για τον ασθενή 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εθνική υπηρεσία της χώρας για την ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας Gematik, στράφηκε στο Matrix, ένα έργο ανοιχτού κώδικα που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους οργανισμούς να έχουν στην κυριότητα τους , τα εργαλείων επικοινωνίας τους. Αντί να βασίζονται σε εφαρμογές που υπάρχουν ήδη, οι χρήστες του Matrix μπορούν να έχουν πρόσβαση σε API και SDK ανοικτού κώδικα για iOS, Android και Web, για να αναπτύξουν τις δικές τους αίθουσες συνομιλίας, τηλεδιάσκεψης και εργαλεία άμεσων μηνυμάτων. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει το Matrix για τις δημόσιες υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Πέρυσι, επιλέχθηκε να παράσχει εργαλεία συνεργασίας για 500.000 χρήστες στο εκπαιδευτικό σύστημα στις πολιτείες Schlesweig-Holstein και Αμβούργο .

Αυτή τη φορά, η υπηρεσία του gematik θα χρησιμοποιήσει το Matrix για να δημιουργήσει το TI-Messenger, ένα νέο πρότυπο για άμεσες ανταλλαγές μηνυμάτων στο γερμανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης θα μπορεί να χρησιμοποιεί το TI-Messenger για να δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για χρήση από οργανισμούς υγείας και επαγγελματίες-και όλες θα είναι διαλειτουργικές.  

Η Gematik αναμένει ότι μεταξύ 15 και 20 εφαρμογών θα δημιουργηθούν με βάση τον TI-Messenger για να επιλέγουν οι χρήστες για τις καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας τους, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες σε κάθε πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και επαγγελματία, αφού θα έχουν πιστοποιηθεί με ασφάλεια. 

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη από τη χρήση του συστήματος είναι η καλύτερη επίβλεψη και διαχείριση ευαίσθητων δεδομένων. Όλοι οι διακομιστές στο δίκτυο θα φιλοξενηθούν στη Γερμανία, είτε στα κέντρα δεδομένων του προμηθευτή της εφαρμογής είτε εντός της υποδομής των ιδρυμάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Το Matrix έχει επίσης δεσμευτεί να ενσωματώσει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο ως την προεπιλεγμένη μέθοδο σε όλες τις υπηρεσίες που δημιουργούνται πάνω από την πλατφόρμα, σε μια άλλη ώθηση για καλύτερη προστασία των δεδομένων. 

“Συνεπώς, κάθε οργανισμός και άτομο θα διατηρήσει την πλήρη κυριότητα και τον έλεγχο των δεδομένων επικοινωνίας τους-ενώ θα μπορεί να τα μοιράζεται με ασφάλεια στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο από προεπιλογή“,  δήλωσε ο συνιδρυτής του Matrix, Μάθιου Χότζσον, σε δημοσίευση ιστολογίου. ανακοινώνοντας τη νέα συμφωνία

Τα δημοφιλή εργαλεία ψηφιακής συνεργασίας του σήμερα, σύμφωνα με τους ιδρυτές της Matrix, απαιτούν από τους χρήστες να κάνουν τεράστιες παραχωρήσεις όσον αφορά το απόρρητο και την ασφάλεια.Πολλοί οργανισμοί βασίζονται επί του παρόντος σε κεντρικές πλατφόρμες, που συχνά φιλοξενούνται στις ΗΠΑ, για τις πιο κρίσιμες επικοινωνίες τους – αλλά έχουν πολύ λίγο έλεγχο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα δεδομένα τους. 

Το Matrix παρουσιάζεται ως μια εναλλακτική λύση ενάντια στο κλείδωμα σε ένα προμηθευτή, δίνοντας στους χρήστες τα μέσα να δημιουργήσουν τα δικά τους δίκτυα επικοινωνίας-κατά κάποιο τρόπο, όπως ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο. 

Η ιδέα έχει απήχηση σε πολλούς πελάτες και ο αριθμός των χρηστών του Matrix αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19, η εταιρεία είδε μια δεκαπλάσια αύξηση της ζήτησης και τώρα έχει φτάσει τα 30 εκατομμύρια χρήστες. Η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα του Matrix χρησιμοποιήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση για να δημιουργήσει το Tchap, μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται τώρα από τους υπαλλήλους για επικοινωνία αντί για Telegram και WhatsApp. 

Η Gematik, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η κατασκευή του νέου δικτύου επικοινωνίας της χώρας για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Οι πρώτες εφαρμογές που συμμορφώνονται με το Matrix αναμένεται να έχουν άδεια μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2022. 

Πηγή άρθρου: https://www.zdnet.com/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com