ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Spot | Εφαρμογή Spotify για Linux γραμμένο σε Rust και GTK

by: Cerebrux

Το Spot είναι ένας ανοιχτού κώδικα client του Spotify και δημιουργήθηκε ειδικά για την χρήση του Spotify σε Linux χωρίς την ανάγκη για χρήση μέσα από τον browser. 

Το Spotify, μια Σουηδική υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής, ξεκίνησε το 2008 και τον Ιούνιο του 2015 είχε πάνω από 75 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Η υπηρεσία επιτρέπει την πλοήγηση και την αναζήτηση μουσικής ανά καλλιτέχνη, άλμπουμ, είδος, λίστα αναπαραγωγής ή δισκογραφικής εταιρείας και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να λειτουργεί κάτω από ένα επιχειρηματικό μοντέλο με δύο κατηγοριοποιημένες βαθμίδες οι οποίες είναι το Spotify Free και Spotify Premium.

Η υπηρεσία του Spotify χρησιμοποιείται κυρίως από τον web browser, ενώ υπάρχουν και εφαρμογές για κινητά τηλ και web apps για Desktop. Παράλληλα έχουν βγει και εφαρμογές από τρίτους όπως το «Tizonia: Μουσική από Spotify, Youtube, και αρχεία mp3 στο Τερματικό» που παρέχουν μια διαφορετική εμπειρία χρήσης.

Το Spot έρχεται να καλύψει το κενό των εφαρμογών στο Linux desktop παρέχοντας ένα απλό και όμορφο γραφικό περιβάλλον σε GTK και Rust αξιοποιώντας την βιβλιοθήκη librespot

Ενώ το Spot απαιτεί έναν λογαριασμό Spotify Premium για να λειτουργήσει, οι περισσότερες από τις βασικές λειτουργίες είναι παρούσες και λειτουργούν εντελώς δωρεάν.

Spot απαιτεί έναν λογαριασμό Spotify Premium
Αναζήτηση άλμπουμ

Χρησιμοποιώντας το Spot, μπορείτε να αναζητήσετε καλλιτέχνες, άλμπουμ και κομμάτια (αλλά όχι λίστες αναπαραγωγής) να κάνετε αναπαραγωγή, παύση και παράλειψη κομματιών, να περιηγηθείτε στις υπάρχουσες λίστες αναπαραγωγής σας και να προβάλετε τις σελίδες βιογραφικού καλλιτέχνη.

Παρόλο που η εφαρμογή διαθέτει ενσωμάτωση με το Κέντρο ειδοποιήσεων / applet ημερολογίου του GNOME για να μπορείτε να ελέγξετε την αναπαραγωγή από εκεί, δεν εμφανίζει ειδοποιήσεις αλλαγής κομματιού το οποίο είναι πιθανόν να είναι σκόπιμο.

ειδοποιήσεις αλλαγής κομματιού

Το Spot είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα και μπορείτε να ακολουθήσετε την ανάπτυξη του έργου στο GitHub. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε από το Flathub.

Παραπομπές

Πηγη άρθρου: https://planet.ellak.gr/ , https://cerebrux.net/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com