ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Linux Lite 5.4 | Θα βασίζεται στο Ubuntu 20.04.2 LTS

by: Cerebrux

Ο Jerry Bezencon, δημιουργός του Linux Lite ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα για δημόσια δοκιμή του Release Candidate της επερχόμενης 5.4 έκδοσης που θα βασίζεται στο Ubuntu Linux 20.04.2.

Το Linux Lite είναι μια φιλική προς το χρήστη διανομή που στοχεύει κυρίως τους πρώην χρήστες του Windows. Η νέα έκδοση αυτής της διανομής που βασίζεται το Ubuntu, θα βασιστεί στην έκδοση Ubuntu 20.04.2 LTS (Focal Fossa) που κυκλοφόρησε πρόσφατα ως αναβάθμιση στην έκδοση 20.04.1 που είχαμε δει παλιότερα.

Παρόλα αυτά το Linux Lite 5.4 θα χρησιμοποιήσει τον μακροπρόθεσμα υποστηριζόμενο πυρήνα Linux 5.4 LTS αντί για τον πολύ νεότερο πυρήνα Linux 5.8 που χρησιμοποιεί το Ubuntu 20.04.2 LTS. Ωστόσο, οι χρήστες του Linux Lite θα μπορούν να εγκαταστήσουν οποιαδήποτε άλλη έκδοση πυρήνα που θέλουν μέχρι και την έκδοση Linux 5.11 που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τα αποθετήρια λογισμικού της διανομής.

Εκτός από αυτές τις εσωτερικές αλλαγές, οι οποίες προσφέρουν καλύτερη υποστήριξη υλικού, η επερχόμενη έκδοση Linux Lite 5.4 φαίνεται να φέρει διάφορες αισθητικές αλλαγές. Αυτά περιλαμβάνουν ένα ενημερωμένο θέμα εικονιδίων Papirus και δέκα νέες ταπετσαρίες.

ενημερωμένο θέμα εικονιδίων Papirus

Επίσης οι προγραμματιστές ενημέρωσαν το Εγχειρίδιο Βοήθειας με μια νέα ενότητα με τίτλο «Εγκατάσταση λογισμικού – Από ένα τερματικό χρησιμοποιώντας APT» για να βοηθήσουν τους νεοεισερχόμενους να κατανοήσουν πώς να εγκαταστήσουν πακέτα από τη γραμμή εντολών.

Εγκατάσταση λογισμικού - Από ένα τερματικό χρησιμοποιώντας APT

Φυσικά, η τελική κυκλοφορία, η οποία θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες, πιθανότατα θα διαθέτει περισσότερα ενημερωμένα στοιχεία της διανομής. Μέχρι τότε, εάν είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε το Release Candidate του Linux Lite 5.4 στον προσωπικό σας υπολογιστή, κατά προτίμηση σε εικονική μηχανή μπορείτε να το κατεβάσετε απο τον παρακάτω σύνδεσμο:

Όσοι έχετε ήδη την έκδοση 5.2 του Linux Lite, θα βγούνε ανακοινώσεις για αναβάθμιση, όταν θα κυκλοφορήσει η σταθερή έκδοση.

Παραπομπές

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ , https://cerebrux.net/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com