ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

LibrePlanet 2021: Το ετήσιο συνέδριο του Free Software Foundation στις 20 & 21 Μαρτίου 2021

Το LibrePlanet είναι το ετήσιο συνέδριο που φιλοξενείται από το Free Software Foundation και θα διεξαχθεί φέτος δικτυακά στις 20 & 21 Μαρτίου 2021.

Το LibrePlanet παρέχει μια ευκαιρία για ακτιβιστές της κοινότητας του ελεύθερου λογισμικού, τους εμπειρογνώμονες και τους χρήστες του ελεύθερου λογισμικού, να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν τα τρέχοντα θέματα τεχνολογίας και ηθικής.

Το φετινό θέμα για το LibrePlanet 2021 είναι η ενδυνάμωση των χρηστών.

Κατά τη διάρκεια των τριάντα πέντε ετών λειτουργίας του FSF, αμέτρητοι άνθρωποι υιοθέτησαν το ελεύθερο λογισμικό «ως εργαλείο ελευθερίας» για να επηρεάσουν την ουσιαστική αλλαγή στις κοινότητές τους. Όταν οι χρήστες έχουν την ελευθερία να μελετούν, να αλλάζουν, να μοιράζονται και να συνεισφέρουν στο λογισμικό από το οποίο εξαρτώνται, παίρνουν στα χέρια τους τη δική τους ψηφιακή ζωή. Ιδιαίτερα κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες πανδημίας. το ελεύθερο λογισμικό μας δείχνει πως η τεχνολογία μπορεί να μας κάνει πιο ασφαλείς και να μας κρατήσει συνδεδεμένους χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τις ελευθερίες μας.

Το φετινό LibrePlanet θα επικεντρωθεί στα θέματα της ελευθερίας και της ενδυνάμωσης των χρηστών ώστε να απομακρυνθούν από ιδιόκτητα εργαλεία τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με εταιρικούς ελέγχους και την μαζική επιτήρηση των χρηστών.

Δείτε το πρόγραμμα του LibrePlanet 2021 εδώ

Εγγραφείτε για να το παρακολουθήσετε εδώ

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com