ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Super Productivity | Απλό και ανοιχτού κώδικα To-Do List εφαρμογή με GitHub Integration

by: Cerebrux

Το Super Productivity είναι μια δωρεάν εφαρμογή ToDo / Time Tracker / Task Manager για Linux, macOS και Windows με στόχο να σας βοηθήσει στη μείωση του χρόνου που ξοδεύετε σε επαναλαμβανόμενες εργασίες και να σας παρέχει ένα μέρος για τη συλλογή όλων των πληροφοριών που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας.

Η βελτίωση της παραγωγικότητας είναι ένας κλασσικός κοινός στόχος για τους περισσότερους ανθρώπους και γιαυτό θα βρείτε μια πληθώρα εφαρμογών που θα σας βοηθήσουν προς την επίτευξή του. Παλιότερα είχαμε δεί το Habitica με το οποίο μετατρέπουμε τις υποχρεώσεις και τις προγραμματισμένες μας εργασίες σε παιχνίδι ρόλων.

Στην σημερινή παρουσίαση, θα δούμε το Super Productivity που με το απλό και ωραίο γραφικό περιβάλλον και την συνδεσιμότητα του με το GitHub / Gitlab θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, ειδικά αν είστε μέλος μια ομάδας προγραμματιστών η sysadmin.

Ας δούμε κάποια από τα βασικά του χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά του Super Productivity

super productivity screen
  • Προγραμματίστε, παρακολουθήστε και συνοψίστε: Δημιουργήστε φύλλα και περιλήψεις χρόνων εργασίας με δυνατότητα εύκολης εξαγωγής τους στο σύστημα παρακολούθησης χρόνου της εταιρείας σας.
  • Διαθέτει ενσωμάτωση με Jira , GitHub και GitLab: Με την σύνδεση, οι εργασίες που σας έχουν ανατεθεί εισάγονται αυτόματα. Προγραμματίστε τις λεπτομέρειες των εργασιών σας τοπικά και ειδοποιηθείτε άμεσα όταν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμά των υποχρεώσεών σας.
  • Οργανώστε τα δεδομένα του project σας: Δημιουργήστε σημειώσεις , επισυνάψτε αρχεία ή δημιουργήστε σελιδοδείκτες για συνδέσμους, αρχεία κλπ.
  • Σας βοηθά να δημιουργήσετε υγιείς συνήθειες: Ένα χρονόμετρο διακοπής σας υπενθυμίζει, όταν έρθει η ώρα να απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να συλλέξετε προσωπικές μετρήσεις για να δείτε ποιες από τις ρουτίνες της εργασίας σας χρειάζονται προσαρμογές.
  • Έχετε σκαλώσει και είστε και αναβλητικός χαρακτήρας; Ένα χρονόμετρο pomodoro είναι πάντα διαθέσιμο για να σας δώσει κίνητρο εκκίνησης αλλά και μερικές ενσωματωμένες δυνατότητες κατά της αναβλητικότητας που σάς βοηθά να επανεξετάσετε τις επιλογές σας.
  • Το Super Productivity ΔΕΝ συλλέγει δεδομένα και δεν υπάρχουν λογαριασμοί χρηστών ή επιλογή εγγραφής. Είναι και θα είναι για πάντα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα.

Λήψεις και εγκατάσταση του Super Productivity

Υπάρχουν δύο τρόποι να χρησιμοποιήσετε το Super Productivity. Ο πρώτος είναι απευθείας από την web έκδοση η οποία απλά ανοίγει στον browser σας. Η άλλη είναι το εγκαταστήσετε ως εφαρμογή για τον υπολογιστή σας.

Web Έκδοση

Μπορείτε να δοκιμάσετε την web έκδοση παρόλο που είναι λίγο περιορισμένη. Για παράδειγμα η παρακολούθηση χρόνου λειτουργεί μόνο εάν η εφαρμογή είναι ανοιχτή ενώ για να λειτουργεί η παρακολούθηση αδράνειας και η σύνδεση με Jira πρέπει να εγκατασταθεί η επέκταση του chrome.

Να σημειώσουμε ότι μπορείτε την Web έκδοση να την εγκαταστήσετε και ως web-app

Super Productivity εγκατάσταση web app

Έκδοση για υπολογιστή

Μπορείτε να βρείτε τις τελευταίες εκδόσεις του Super Productivity για εγκατάσταση από τη σελίδα του.

Συγκεκριμένα ανά λειτουργικό:

Windows

Λόγω προβλημάτων πιστοποίησης, συνιστάται η λήψη της εφαρμογής από το Microsoft Store

Linux

Για όλες τις διανομές που έχετε ρυθμίσει την εγκατάσταση των snap πακέτων μπορείτε να το εγκαταστήστε με :

sudo snap install superproductivity

macOS

Εγκατάσταση μέσω homebrew cask :

brew install --cask superproductivity

Επίλογος

Το Super Productivity, μπορεί να σας δώσει την εντύπωση ότι η όλη φιλοσοφία του και το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι κυρίως οι developers. Στην πραγματικότητα κάποια χαρακτηριστικά του μπορεί να δίνουν αυτή την εντύπωση αλλά δεν ισχύει.

Τέλος υπάρχει μια προσπάθεια για μεταφορά του σε Android με μια πολύ πρώιμη (!) Έκδοση να είναι διαθέσιμη. Ακόμα και αυτού του εγχειρήματος ο κώδικας είναι ανοιχτός και βρίσκεται εδώ.

Δείτε και το βίντεο με οδηγίες χρήσης:

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ , https://cerebrux.net/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com