ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα απο τον πλανήτη…planet/ellak.gr: Αλλάξτε DNS μέσω firefox εύκολα και απλά

by: Cerebrux

Στο παρόν άρθρο θα δούμε πως πολύ εύκολα μπορούμε να παρακάμψουμε τους περιορισμούς κάποιων ISPs σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Αυτό θα το πετύχουμε με τη χρήση του αγαπημένου μας open source browser Mozilla FireFox.

Είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο έναν πιο σύνθετο οδηγό για το πως μπορούμε να προσπεράσουμε τους συγκεκριμένους περιορισμούς και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε μόνιμα αυτά τα αποτελέσματα. Δείτε το:

Η παραπάνω διαδικασία είχαμε δει ότι είναι απλή και καθολική και περιλαμβάνει αλλαγή των dns του Windows ή και Linux ώστε όσα λογισμικά «τρώγανε πόρτα» με απαγόρευση πρόσβασης σε ιστοσελίδες να μπορούν να μπαίνουν σε αυτές τις αποκλεισμένες σελίδες.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που θέλουμε απλά να δούμε μια τέτοια σελίδα και να επιστρέψουμε στις αρχικές μας ρυθμίσεις;

Σε αυτή την περίπτωση έρχεται η πολλή πρακτική επιλογή του FireFox DNS over HTTPS να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση

Πως ξεμπλοκάρω ιστοσελίδες μέσω Firefox

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και δεν χρειάζεται παρά να έχετε την τελευταία έκδοση του Firefox.

Πως το ενεργοποιώ;

Από τις ρυθμίσεις του firefox (δίνουμε πολύ απλά στη γραμμή διευθύνσεων about:preferences) όπου τέρμα κάτω επιλέγουμε στα Network Settings επιλέγουμε ρυθμίσεις

Στη συνέχεια στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε no proxy, τικάρουμε την επιλογή Enable DNS over HTTPS και επιλέγουμε τον Provider της αρεσκείας μας (Προτείνεται ο Cloudflare) και τέλος αποθηκεύουμε τις αλλαγές με ΟΚ

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν αμέσως και θα μπορούμε να επισκεφτούμε τις σελίδες της αρεσκείας μας χωρίς να έχει πλέον ο ISP μας την δυνατότητα απαγόρευσης πρόσβασης.

Στην περίπτωση που θέλουμε να επιστρέψουμε στην αρχική κατάσταση τον browser μας, ακολουθούμε την αντίστροφη διαδικασία.

Παραπομπές:

Πηγή άρθρου: lhttps://planet.ellak.gr https://cerebrux.net

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com