ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Archon Version 3.0

Η νέα έκδοση του Ελληνικού Arch Linux installer έφτασε αισίως στην έκδοση 3.0 μετά από μεγάλο διάστημα «αθόρυβης» βελτίωσης και προσθήκης νέων χαρακτηριστικών

Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία έκδοση του Archon. Ο πρώτος ελληνικός Arch Installer επέστρεψε με νέα έκδοση κάνοντας την εγκατάσταση του βασικού συστήματος Arch Linux πιο απλή, χωρίς όμως να καταστρατηγεί τις αρχές της διανομής και βοηθώντας έτσι όλους όσους φοβούνται να δοκιμάσουν το Arch Linux.

Τι είναι ο Archon;

Για όσους δεν ξέρουν τι είναι και πως ξεκίνησε ο Archon(Άρχων – Αρχή) να θυμίσουμε ότι είναι ένα bash script που σκοπός του είναι η εγκατάσταση του βασικού συστήματος Arch Linux (το γραφικό περιβάλλον θα το βάλει ο χρήστης).

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία διότι οι περισσότεροι εγκαταστάτες που κυκλοφορούν ξεκίνησαν την πορεία τους έτσι, στο τέλος όμως κατέληξαν να είναι εντελώς άλλη διανομή βασισμένη σε Arch Linux. Αν περιμένετε κάτι τέτοιο από τον Archon μάλλον είστε σε λάθος μέρος και θα πρέπει να δείτε κάποιες άλλες εξαιρετικές διανομές βασισμένες στο Arch Linux, όπως το EndeavourOS, Manjaro κλπ.

Με άλλα λόγια, το Archon ακολουθεί το Wiki του Arch Linux για την εγκατάσταση του βασικού συστήματος την οποία ούτως η άλλως θα την κάνετε. Άρα το Archon έρχεται και το αυτοματοποιεί με απλές ερωτήσεις για να σας γλυτώσει χρόνο.

Αν ακούτε πρώτη φορά για τον Archon τότε διαβάστε το πρώτο post :

Τι νέο φέρνει η 3.0 έκδοση του Archon

Στη νέα έκδοση 3.0 του εγκαταστάτη θα βρείτε :

Όπως πάντα για να ενημερώνεστε σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το Archon, βρείτε μας στο github του Cerebrux

Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του Archon με τους εξής τρόπους:

  • Κάνετε κλικ επάνω δεξιά στο αστεράκι και έπειτα στο subscription
  • Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τα Release όταν θα υπάρχουν νέες εκδόσεις.

Φυσικά υπάρχουν αρκετά ανοιχτά ζητήματα όπως το dual-boot με άλλο λειτουργικό κλπ οπότε οποίος θέλει να συνεισφέρει, μπορεί να το κάνει ελεύθερα.

Δείτε επίσης την παρουσίαση της έκδοσης από τον Mylinuxgr :

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ https://cerebrux.net/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com