ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το GNOME ανακοινώνει διαγωνισμό προσφέροντας μέχρι και $65.000 σε ανταμοιβές

Στην προσπάθεια του το GNOME, να ενισχύσει την συμμετοχή σε ανοιχτού κώδικα έργα με τη βοήθεια της Endless, ανακοίνωσε τον διαγωνισμό GNOME Community Engagement Challenge προσφέροντας μέχρι και $65.000 σε ανταμοιβές.

Ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του ανοιχτού λογισμικού είναι το GNOME το οποίο παρέχει εφαρμογές, εργαλεία ανάπτυξης αυτών και ένα γραφικό περιβάλλον για τις διανομές Linux. Το ίδρυμα GNOME είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στην Orinda της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών και συντονίζει αυτές τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και προώθηση του έργου GNOME.

Μια από τις πολλές δράσεις του έργου GNOME είναι η προσέλκυση νέων προγραμματιστών μέσω διαφόρων εκδηλώσεων και διαγωνισμών. Έτσι και το GNOME Community Engagement Challenge, είναι μια δράση που θα εκτελεστεί σε τρείς φάσεις και στοχεύει να προσελκύσει νέους προγραμματιστές να εμπλακούν με το ανοιχτό και το ελεύθερο λογισμικό και να δημιουργήσουν νέες/μοναδικές λύσεις.

Η πρόκληση θα περιλαμβάνει όπως είπαμε, έως και $65.000 σε χρηματικά έπαθλα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις λεπτομέρειες που εμπλέκονται στην πρόκληση.

Τι αφορά η πρόκληση αφοσίωσης στην κοινότητα του GNOME;

Στο επίσημο δελτίο τύπου τους, ανέφερόμενοι στα κίνητρά τους για την πρόκληση:

«Μέσα από την πρόκληση ελπίζουμε να προσεγγίσουμε ένα διαφορετικό κοινό, να ενθαρρύνουμε τους αρχάριους coders να εμπλακούν με την κοινότητα FOSS, ώστε να διασφαλιστεί ότι το ελεύθερο λογισμικό θα είναι διαθέσιμο και στο μέλλον. Ποιος ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό από το να καλέσει κανείς στην ίδια την κοινότητα να βρει δημιουργικούς τρόπους που θα εμπνεύσει την επόμενη γενιά;»πηγή: Neil McGovern, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος GNOME

Η πρόκληση ζητάει από τους συμμετέχοντες να βρουν δημιουργικούς τρόπους για την προώθηση λογισμικού ανοιχτού κώδικα στους coders που φοιτούν συνήθως στο λύκειο και στην 3οβάθμια εκπαίδευση. Ο τρόπος με τον οποίο μια υποβολή θα επιτύχει αυτόν τον στόχο έχει παραμείνει σκόπιμα ανοιχτός για να ενθαρρύνει μοναδικές, νέες προσεγγίσεις.

Έτσι, δεν υπάρχει ιδιαίτερος περιορισμός για το είδος των ιδεών ή έργων που μπορείτε να προτείνετε και να υποβάλλετε. Ωστόσο, θα ήταν συνετό να διαβάσετε τους συνηθισμένους όρους και προϋποθέσεις για να μάθετε για τους κανόνες υποβολής, την επιλεξιμότητα, τις απαιτήσεις, τις λεπτομέρειες των βραβείων και πολλά άλλα.:GNOME Community Engagement Challenge

  • Η πρώτη φάση της πρόκλησης ζητά από τους συμμετέχοντες να υποβάλουν γραπτή πρόταση για την ιδέα τους το αργότερο την 1η Ιουλίου 2020 . Απο αυτές, είκοσι συμμετοχές θα επιλεγούν για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση και να λάβουν $1000 το καθένα .
  • Η δεύτερη φάση θα απαιτήσει ένα proof-of-concept, με τέσσερις συμμετοχές να λαμβάνουν $5000 και να προχωρούν στην τελική φάση.
  • Η τρίτη φάση θα απαιτήσει ένα παραδοτέο τελικό προϊόν, με τον νικητή να λάβει $15.000 και τον δεύτερος να λάμβάνει $10.000.

Η ανακοίνωση του νικητή της πρόκλησης, έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2021.

Νομίζω ότι αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για προγραμματιστές να ξεκινήσουν με έργα ανοιχτού κώδικα το οποίο από την μια θα τους ανταμείψουν με ένα καλό χρηματικό ποσό και από την άλλη θα βοηθήσουν την παγκόσμια κοινότητα.

Παραπομπές:

Πηγή άρθρου: https://cerebrux.net/2020

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com