ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Δικτυακός τόπος για την γρήγορη εκτύπωση της βεβαίωσης μετακίνησης πολιτών και την εξέλιξη του COVID-19

Ένας δικτυακός τόπος για την γρήγορη εκτύπωση της βεβαίωσης μετακίνησης πολιτών αναπτύχθηκε από τον Γιάννη Μπουρκέλη με την υποστήριξη του Συλλόγου Τεχνολογίας θράκης.

Στη διεύθυνση https://covid19.steth.gr/forms/create/travel_exclusion μπορεί κάποιος να συμπληρώσει τα στοιχεία που χρειάζονται και στη συνέχεια να εκτυπώσει την φόρμα. Όλα τα στοιχεία αποθηκεύονται στον browser του χρήστη για να επιταχύνεται η όλη διαδικασία χωρίς να χρειάζεται να συμπληρωθούν ξανά, εκτός από την ημερομηνία και την ώρα που συμπληρώνεται αυτόματα κάθε φορά.

Σύμφωνα με τον προγραμματιστή, ο δικτυακός τόπος δεν κάνει χρήση tracking cookies, δεν απαιτείται εγγραφή και έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία της ιδιωτικότητας και της ανωνυμίας όταν συμπληρώνεται η φόρμα, καθώς κανένα δεδομένο δεν αποθηκεύεται στον server που φιλοξενεί τον δικτυακό τόπο.

Στην ενότητα Στατιστικά – https://covid19.steth.gr/statistics υπάρχει αναλυτική καταγραφή των κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία όπου ενημερώνεται καθημερινά και στην ενότητα Χρήσιμα – https://covid19.steth.gr/useful υπάρχει μία λίστα με άλλους δικτυακούς τόπους που ασχολούνται με την καταγραφή των κρουσμάτων COVID-19 καθώς και με μοντέλα προσωμοίωσης.

Ο κώδικας του δικτυακού τόπου υπάρχει διαθέσιμος στο Github – https://github.com/YiannisBourkelis/covid19 και μπορεί όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει είτε με νέες ιδέες είτε με κώδικα. Για την ανάπτυξη του back-end χρησιμοποιήθηκε το Laravel Framework 7 και για το front-end το Bootstrap 4 και jQuery. Για την ασφαλή σύνδεση χρησιμοποιείται πιστοποιητικό Let’s Encrypt και ο δικτυακός τόπος είναι συμβατός με όλους τους γνωστούς browser που τρέχουν σε υπολογιστές desktop όσο και σε κινητά τηλέφωνα.

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com