Οι προγραμματιστές και οι μηχανικοί ανοιχτού κώδικα εργάζονται σε μια ευρεία ποικιλία έργων για την αντιμετώπιση του COVID-19. Τα έργα αυτά κυμαίνονται από προγράμματα διαχείρισης νοσοκομείων έως την επιτάχυνση της ανάπτυξης φαρμάκων και την κατασκευή φτηνών αναπνευστήρων. Τώρα, το Debian Linux, μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες κοινότητες Linux, ρίχνει τους πόρους προγραμματισμού σε ένα hack-a-thon που προσπαθεί να νικήσει το COVID-19.
Η ομάδα του Debian Med καλεί τους προγραμματιστές σε ένα εικονικό COVID-19 Biohackathon από τις 5-11 Απριλίου 2020. Η ομάδα του Debian Med θέλει τη βοήθειά σας για βελτίωση των ελεύθερων και ανοικτών βιοϊατρικών προγραμμάτων, εργαλείων και βιβλιοθηκών.
Το Debian Med είναι μια διανομή Debian Pure Blend.. Με άλλα λόγια, είναι μια διανομή με βάση το Debian σχεδιασμένη ειδικά για μια συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης. Το Debian Med έχει σχεδιαστεί για ιατρική πρακτική και βιοϊατρική έρευνα. Για να γίνει αυτό, το Debian Med ενσωματώνει την ιατρική απεικόνιση, τη βιοπληροφορική, την πληροφορική κλινικής υποδομής και τα σχετικά προγράμματα σε μια εξειδικευμένη διανομή.
Δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής ιατρικών εφαρμογών. Ο συντηρητής του Debian Michael R. Crusoe έγραψε: “Οι περισσότερες εργασίες δεν απαιτούν καμία γνώση της βιολογίας ή της ιατρικής και όλοι οι τύποι συμβολών είναι ευπρόσδεκτοι: ταξινόμηση σφαλμάτων, δοκιμές, τεκμηρίωση, CI, μεταφράσεις, packaging και συμβολές κώδικα“.
Οι εθελοντές προγραμματιστές ενθαρρύνονται να επικεντρωθούν σε προγράμματα για την αρχιτεκτονική amd64. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του βιοϊατρικού λογισμικού είναι χτισμένο σε 4-bit.
Τα bugs που αντιμετωπίζει ο hack-a-thon παρατίθενται στη σελίδα Summary bugs page of task Covid-19. Τα πακέτα που χρειάζονται τη βοήθειά σας μπορούν να βρεθούν στο Debian Med Covid-19 packages.
Μπορείτε να βρείτε τα σχέδια για τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται ο hack-a-thon στην σελίδα ανάπτυξης του Debian COVID-19 και τη σελίδα GitHub του Debian COVID-19.
Πηγή άρθρου: https://www.zdnet.com
Μπράβο πραγματικά για το άρθρο! Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο! Μου άρεσε που αναλύετε και περιγράφετε έστω εν τάχη τι είναι το debian-med.
Εύχομαι να εμπλακεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος!