ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα του Προέδρου της ΕΕΛΛΑΚ, καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη


Μάθε για το Ανοιχτό Λογισμικό και βοήθησε!


Την κρίσιμη αυτή περίοδο, στόχος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) είναι να παρουσιάζει λύσεις ανοιχτού και ελεύθερου λογισμικού που κάνουν τη ζωή όλων μας πιο εύκολη και προστατεύουν παράλληλα τα προσωπικά μας δεδομένα

Το Ελεύθερο και Ανοιχτό λογισμικό δημιουργήθηκε, αναπτύχθηκε και γιγαντώθηκε μέσω της απομακρυσμένης συνεργασίας αναρίθμητων συντελεστών από όλα τα μέρη του κόσμου με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμες χιλιάδες εφαρμογές και πλατφόρμες τηλεσυνεργασίας (ένας κατάλογος λογισμικών, εδώ και εφαρμογών τηλε-εργασίας, εδώ), ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων (ένας κατάλογος εδώ) και πλατφορμών σύγχρονης-ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ακόμα αυτές τις μέρες έχουν ξεκινήσει δεκάδες πρωτοβουλίες από ομάδες ανοιχτού λογισμικού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας (ένας αρχικός κατάλογος, εδώ). Καθημερινά δημοσιεύονται σχετικά άρθρα στο https://ellak.gr/ .

Αν έχετε τον χρόνο και τη διάθεση σας προτείνουμε να παρουσιάσετε στους ιστότοπους του ellak.gr όποια εφαρμογή / πρωτοβουλία ανοιχτού λογισμικού για Τηλεργασία ή/και Τηλεκπαίδευση θεωρείτε ότι είναι χρήσιμη. Αναλυτικές οδηγίες δημοσίευσης άρθρων μπορείτε να δείτε εδώ.  

Προτάσεις και σχόλια εδώ.

Καλή δύναμη σε όλους,

Διομήδης Σπινέλλης

Πρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ)

4 thoughts on “Κάλεσμα του Προέδρου της ΕΕΛΛΑΚ, καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη

  1. Γιατί δίνετε link όπου αναφέρονται εφαρμογές κλειστού λογισμικού π.χ. SKYPE που ανήκει στη Microsoft? Για ποια ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων μιλάμε;

  2. Ωραία πρωτοβουλία!
    Θα ήταν χρήσιμη μια ιστοσελίδα στο ellak.gr αφιερωμένη σε αυτή την εκστρατεία, π.χ. ως πίνακας περιεχομένων.
    Μετά, η σελίδα αυτή θα μπορούσε να προστεθεί στο ‘Home | Coronavirus Tech Handbook’ (https://coronavirustechhandbook.com/).

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com