ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Anbox Cloud: Android στο Cloud απο την Canonical

Η Canonical ανακοίνωσε την υπηρεσία Anbox Cloud, μια νέα πλατφόρμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εκτελούν Android εφαρμογές στο cloud.

Στο Anbox Cloud, το Android μετατρέπεται σε λειτουργικό σύστημα που εκτελεί εφαρμογές, παιχνίδια κ.α. που μπορούν να αναπτύξουν οι εταιρείες είτε για εσωτερική χρήση είτε για τους πελάτες τους.

Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό που κάνει η Google, όπως είδαμε με τις εφαρμογές Linux στο Chrome OS, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία LXD, καθώς και σε πολλά έργα της Canonical όπως το Juju και το MAAS για την παροχή των containers και την αυτοματοποίηση της ανάπτυξης.

Το Anbox, είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από τον μηχανικό Simon Fels το 2017 της Canonical και την ευρύτερη κοινότητα ελεύθερου λογισμικού. Το Anbox τρέχει το πλήρες σύστημα Android σε ένα container, το οποίο με τη σειρά του σας επιτρέπει να τρέχετε εφαρμογές Android σε οποιαδήποτε πλατφόρμα που βασίζεται στο Linux.

Μέσω του Anbox Cloud, σύμφωνα με την Canonical, οι επιχειρήσεις και οι προγραμματιστές μπορούν να απλοποιήσουν την διάθεση των εφαρμογών τους, την ανάπτυξη τους, τις δοκιμές συμβατότητας κ.α. Τέλος, το Anbox Cloud μπορεί να τρέξει στο δημόσιο cloud, ενώ επίσης με την συνεργασία που έχει με την Packet μπορεί να το φιλοξενηθεί και στο ιδιωτικό cloud μιας επιχείρησης.

https://cerebrux.net

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com