ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Nextcloud Hub ξεκινά να ανταγωνίζεται άμεσα με το Google Docs και Office 365

Το Nextcloud κάνει ένα σοβαρό άλμα προς τα εμπρός, αλλάζοντας σε “Nextcloud Hub“. Αυτή η αλλαγή ονόματος έχει νόημα. Το Nextcloud Hub ξεκινάει με την ενσωμάτωση πολλών νέων δυνατοτήτων που το μετασχηματίζουν από μια λύση συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων σε έναν δυνητικά άξιο ανταγωνιστή ανοικτού κώδικα στο Office 365 και στο Google Docs.

Κατά τη διάρκεια μιας κεντρικής παρουσίασης την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στο Βερολίνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Nextcloud, Frank Karlitschek, αποκάλυψε ότι το Nextcloud Hub θα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα συνεργασίας περιεχομένου στην αγορά, έτοιμη για μια νέα γενιά χρηστών που περιμένουν απρόσκοπτες δυνατότητες συνεργασίας στο διαδίκτυο.

Η αγορά έχει ζητήσει μια εναλλακτική λύση στις εξωτερικές υπηρεσίες cloud που προστατεύει την ψηφιακή κυριαρχία των χρηστών της. Το Nextcloud Hub είναι η πρώτη ολοκληρωμένη και καλά ενοποιημένη πλατφόρμα συνεργασίας που μπορεί να φιλοξενηθεί στην εσωτερική επιχειρηματική υποδομή.

Frank Karlitschek, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nextcloud GmbH

Αλλά τι σημαίνει αυτό; Ας το αναλύσουμε περισσότερο!

Με λίγα λόγια, το Nextcloud Hub είναι μια αυτο-φιλοξενούμενη πλατφόρμα που συνοδεύεται από συνομιλίες ομάδας με ήχο + βίντεο, επεξεργασία συνεργατικών εγγράφων σε πραγματικό χρόνο, πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διαχείριση ημερολογίου + επαφών.


Ενσωματωμένη συμβατότητα του Microsoft Office

Μετά από ό, τι περιγράφει η εταιρεία ως ένας μακροχρόνιος κύκλος συνεργασίας με το OnlyOffice, το NextCloud Hub διατίθεται με υποστήριξη out-of-the-box επεξεργασίας εγγράφων γραφείου για μορφές του Microsoft Office, χωρίς να χρειάζεται να βασίζεται σε τεχνολογία docker ή σε άλλους τρόπους αντιμετώπισης.

Αυτό περιλαμβάνει συνεργατική επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο, κλείδωμα αρχείων, μεταφορές ιδιοκτησίας και άλλα.


Σημαντικές αναβαθμίσεις σε αρχεία, συζήτηση και groupware

Nextcloud Flow

Στο στοιχείο “Αρχεία” προστίθεται το “Χώροι εργασίας” (Workspaces), που προορίζονται να φέρουν το περιεχόμενο σε φακέλους με σημειώσεις και λίστες υποχρεώσεων στο πάνω μέρος της σελίδας. Η Ροή (Flow), η οποία είχε ανακοινωθεί στο τελευταίο συνέδριο, επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αυτοματοποίηση γύρω από επαναλαμβανόμενες εργασίες όπως μετατροπή ενός εγγράφου σε PDF. Και το κλείδωμα αρχείων επιτρέπει την ομαλότερη συνεργασία εγγράφων (για παράδειγμα, είναι σε θέση να κλειδώσει ένα αρχείο όταν το κατεβάζετε τοπικά για επεξεργασία για την αποφυγή συγκρούσεων).

Το χαρακτηριστικό των Συζητήσεων (Talk) του Nextcloud λαμβάνει επίσης ένα νέο στρώμα χρώματος, προσθέτοντας ειδοποιήσεις παράδοσης μηνυμάτων, ορισμένες βελτιώσεις διεπαφής χρήστη και προσαρμοσμένη διαχείριση ομάδων. Τέλος, μεγαλώνει τα emojis όταν είναι το μόνο πράγμα σε ένα μήνυμα …

Η Αλληλογραφία 1.0 (Mail 1.0) και το Ημερολόγιο 2.0 (Calendar 2.0) εισάγουν επίσης κάποιες σημαντικές ενημερώσεις σε κάθε υπηρεσία. Το Mail 1.0 μπορεί να τραβήξει αυτόματα τις ταξιδιωτικές πληροφορίες από τα δρομολόγια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το Gmail, αναγνωρίζοντας μηνύματα από αεροπορικές εταιρείες ή εταιρείες τρένων και προσθέτοντάς το αυτόματα στο ημερολόγιό σας. Λαμβάνει επίσης πλήρη υποστήριξη για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμπλουτισμένου κειμένου, τις υπογραφές και μερικές άλλα.

Nextcloud Hub Calendar 2.0

Στην πλευρά του Ημερολογίου 2.0, νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενες συναντήσεις και ολοκληρωμένα δωμάτια συνομιλιών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε χρήστες σε μια συνομιλία και μια κλήση βίντεο από μια προγραμματισμένη συνάντηση.


Φωτογραφίες

Nextcloud Hub Photos

Μια νέα συλλογή εικόνων επιτρέπει την ευκολότερη ταξινόμηση των αγαπημένων φωτογραφιών και των φωτογραφιών με ετικέτα, δείχνει στους χρήστες ένα χρονοδιάγραμμα και ενσωματώνει την εφαρμογή Χάρτες για να δείξει πού λήφθηκαν οι φωτογραφίες σε έναν παγκόσμιο χάρτη.

Αυτές ήταν μόνο ορισμένες αλλαγές. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Nextcloud Hub μέσω της επίσημης ιστοσελίδας. Επίσης μπορείτε να δείτε πλήρως την παρουσίαση της Παρασκευής εδώ.

Πηγή άρθρου: https://eiosifidis.blogspot.com

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com