ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Κίνα: Εντός τριετίας αντικατάσταση ξένου software και hardware

by: Cerebrux

Στους δημόσιους οργανισμούς και γραφεία της χώρας, μέσα στην επόμενη τριετία, με κυβερνητική εντολή θα πρέπει να αντικατασταθούν οι υπολογιστές και αλλά και όποιο hardware και software δεν είναι κινέζικο. Η λύση θα είναι το ανοιχτό λογισμικό και το Linux;

Μια τεράστια χώρα όπως η Κίνα, εκτιμάται ότι περίπου 20-30 εκατομμύρια υπολογιστών και τεχνολογικού υλικού θα χρειαστεί να αντικατασταθούν με εγχώρια προϊόντα. Όπως αναφέρει η Financial Times, η διαδικασία θα ξεκινήσει το επόμενο έτος, επικαλούμενη ανώνυμους αναλυτές σε της China Securities.

Πέρα από το υλικό θα πρέπει να αντικατασταθεί και το λογισμικό – λειτουργικό που θα χρησιμοποιούνται σε αυτά. Το χρονοδιάγραμμα επιτάσσει το 30% περίπου του υλικού να αντικατασταθεί με τα προϊόντα που παράγονται στην Κίνα το 2020, το 50% το 2021 και το 20% το 2022.

Φυσικά οι αναλυτές είναι σκεπτικοί σχετικά με το αν η Κίνα μπορεί να βρει τις κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις για λογισμικό και λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows της Microsoft και τα macOS της Apple που χρησιμοποιούνται στα διάφορα κυβερνητικά γραφεία και οργανισμούς απο τους υπαλλήλους της.

Τα δύο επικρατέστερα, για αυτή την δουλειά, λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σto Ubuntu, είναι το Kylin και το Deepin Linux. Το δυνατό σημείο του Kylin σε σχέση με το Deepin είναι ότι αναπτύσσεται σε συνεργασία της Canonical και του Εθνικού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος Αμύνης της Κίνας οπότε πιθανόν να είναι το επικρατέστερο ως λύση λειτουργικού για υπολογιστές.

Όσον αφορά τα κινητά, η Huawei διαθέτει ήδη δικό της ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα, το Harmony OS το οποίο αναπτύχθηκε ως «plan B» στην περίπτωση που θα ναυαγούσαν η σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ.

Φυσικά όλα αυτά δεν μπορούν απλά να υλοποιηθούν με μια εντολή και το πιο πιθανό είναι το όλο εγχείρημα να χρειαστεί περισσότερα από 3 χρόνια σε σχέση με αυτό που υπολογίζει η κυβέρνηση της Κίνας.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ https://cerebrux.net/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com