ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η πρώτη έκδοση του Ubuntu Cinnamon είναι διαθέσιμη

Το Ubuntu Cinnamon είναι μια νέα διανομή που χρησιμοποιεί το Cinnamon περιβάλλον του Linux Mint πάνω από το Ubuntu. Η πρώτη σταθερή έκδοση του βασίζεται στο Ubuntu 19.10.

Το Cinnamon είναι γνωστό γραφικό περιβάλλον για τους χρήστες του Linux Mint και όπως η επιφάνεια εργασίας MATE και το παλιό Unity του Ubuntu, έτσι και το Cinnamon είναι είχε ξεκινήσει ως αποτέλεσμα δυσαρέσκειας με την πορεία του πρώτου GNOME 3.

Ενώ μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση το Cinnamon σε κάθε διανομή Linux, πολλές φορές αυτό οδηγεί σε προβλήματα και μπορεί να μην προσφέρει πάντα την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μεγάλες διανομές Linux ξεχωρίζουν τις εκδόσεις ανάλογα με το γραφικό περιβάλλον της επιφάνειας εργασίας.

Το Ubuntu έχει επίσης διάφορες επίσημες εκδόσεις με KDE (Kubuntu), LXQt (Lubuntu), Xfce (Xubuntu), Budgie (Ubuntu Budgie) κλπ. Το Ubuntu Cinnamon δεν αποτελεί ακόμα επίσημη έκδοση αλλά πιθανόν να αποκτήσει μετά από μερικές εκδόσεις, την σφραγίδα «επίσημη έκδοση, υποστηριζόμενη από το Ubuntu».

Η ιστοσελίδα τους είναι ακόμα υπό κατασκευή:

Η πρώτη σταθερή έκδοση του Ubuntu Cinnamon βασίζεται στο Ubuntu 19.10 και χρησιμοποιεί τον εγκαταστάτη Calamares από το Lubuntu και χρησιμοποιεί την έκδοση Cinnamon 4.0.10 με διαχειριστή αρχείων τον Nemo και Login Manager το LightDM. Υποστηρίζει τα EFI και UEFI και διαθέτει ISO με υποστήριξη τους 64bit επεξεργαστές.

Επίσης διαθέτει, όπως είναι φυσικό, το LibreOffice, το Firefox και κάποια λογισμικά και παιχνίδια του GNOME. Μπορείτε βεβαίως να εγκαταστήσετε περισσότερες εφαρμογές σύμφωνα με τις ανάγκες σας με τον ίδιο τρόπο όπως σε όλες τις εκδόσεις του Ubuntu.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Ubuntu Cinnamon σε κάποια εικονική μηχανή η κάποιον δεύτερο υπολογιστή, μιας και αποτελεί την πρώτη έκδοση οπότε είναι πολύ πιθανόν να συναντήσετε κάποια bugs.

Λήψη: Ubuntu Cinnamon

Πηγή άρθρου: https://cerebrux.net

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com