ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη… planet.ellak.gr: Antergos Linux: Σταματάει η ανάπτυξη της διανομής Antergos

by: Cerebrux

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των δημιουργών της διανομής Antergos, το project σταματάει πλέον να αναπτύσσεται. Δυστυχώς, η έλλειψη χρόνου των βασικών συντελεστών, είναι η κύρια αιτία για αυτή την απόφαση.

Οι αναγνώστες μας θα γνωρίζουν την ιδιαίτερη αγάπη μας για την διανομή Antergos από τα σχετικά άρθρα που είχαμε αφιερώσει για αυτή την ιδιαίτερη διανομή Linux.

Το Antergos βασίζεται πάνω στο Arch Linux όπου προσθέτει κάποια εξτραδάκια όπως ο γραφικός εγκαταστάτης και κάποια πρόσθετα για να έχει ο τελικός χρήστης ένα έτοιμο desktop λειτουργικό σύστημα.

Manjaro vs Antergos - επιλογή πρόσθετων λογισμικών
επιλογή πρόσθετων λογισμικών κατα την εγκατάσταση του Antergos

Αυτό που έκανε το Antergos ξεχωριστό είναι ότι «έκρυβε» τη διαδικασία εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος (Arch Linux) προς χάριν του User Friendliness προσφέροντας στον χρήστη ένα πρόγραμμα εγκατάστασης γραφικού περιβάλλοντος ονόματι Cnchi. Επίσης, σε αντίθεση με το Arch Linux το Antregos αποσκοπεί στην out-of-the-box εμπειρία παρέχοντας όχι μόνο εύκολη εγκατάσταση γραφικού περιβάλλοντος και εφαρμογών, αλλά και αυτόματη ρύθμιση ορισμένων εξ αυτών.

Σε αντίθεση επίσης με το Manjaro, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα δικά του αποθετήρια τα οποία δεν συνδέονται καθόλου με αυτά του Arch Linux (όπως το Ubuntu σε σχέση με το Debian), το Antergos χρησιμοποιεί τα αποθετήρια του Arch Linux.

Τι θα συμβεί σε όσους έχουμε Antergos Linux

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Σήμερα, ανακοινώνουμε το τέλος αυτού του έργου. Όπως πολλοί από εσάς πιθανώς παρατηρήσατε τους τελευταίους μήνες, δεν έχουμε πλέον αρκετό ελεύθερο χρόνο για να συντηρήσουμε σωστά το Antergos…
…Για τους υπάρχοντες χρήστες της Antergos: δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα εγκατεστημένα συστήματα σας, καθώς θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις απευθείας από το Arch.
Σύντομα θα κυκλοφορήσουμε μια ενημερωμένη έκδοση που θα αφαιρέσει το repo του Antergos από το σύστημά σας μαζί με οποιαδήποτε ειδικά πακέτα του Antergos που δεν εξυπηρετούν πλέον κάποιο σκοπό εξαιτίας του τερματισμού του έργου. Μόλις ολοκληρωθεί, τυχόν πακέτα που έχουν εγκατασταθεί από το repo του Antergos που βρίσκονται στο AUR θα αρχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις από εκεί…

Λόγο λοιπόν του γεγονότος ότι το Antergos χρησιμοποιεί αυτούσια τα αποθετήρια του Arch Linux, οι υφιστάμενοι χρήστες του Antergos, δεν θα έχουν κανέναν πρόβλημα με την χρήση της διανομής τους.

Επίλογος

Είναι κρίμα για μια τέτοιας σημασίας διανομή να φτάσει στο τέλος της. Δυστυχώς, το Antergos δεν κατάφερε να εξασφαλίσει στους προγραμματιστές του, την full-time απασχόληση για την ανάπτυξη της διανομής, όπως έχουν καταφέρει άλλες κοινοτικές διανομές.

Πηγή άρθρου: planet.ellak.gr https://cerebrux.net/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com