ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

FOSSCOMM 2018: Κάλεσμα για παρουσιάσεις / Call for papers

Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι το πανελλήνιο συνέδριο των κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές, φοιτητές και γενικά σε όποιους ενδιαφέρονται για το open source ανεξαρτήτως του γνωστικού τους υποβάθρου.

Στις 13 – 14  Οκτωβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης θα διοργανωθεί η φετινή FOSSCOMM 2018, η οποία διοργανώνεται από τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, το  Ραδιοφωνικό Σταθμό του  Πανεπιστημίου Κρήτης, και το hackerspace LΑΒάκι

Το περιεχόμενο είναι ευρέως ενδιαφέροντος, από τεχνικά ζητήματα και workshops, μέχρι μεταφράσεις, νομικά θέματα, θέματα πολιτικής σχετικά με το ελεύθερο/ανοιχτό λογισμικό κ.α. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008 κι έως σήμερα έχει διοργανωθεί σε 6 διαφορετικές πόλεις. Η διοργάνωση γίνεται από εθελοντές και η χρηματοδότησή του βασίζεται σε χορηγίες και δωρεές.

Η οργανωτική επιτροπή του FOSSCOMM 2018 καλεί τις κοινότητες ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού, καθώς και πάσης φύσεως ενδιαφερόμενους, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για ομιλίες και εργαστήρια στο https://fosscomm2018.gr/fs2018. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι τα Ελληνικά, αλλά φέτος θα δεχτούμε και ομιλίες στα Αγγλικά.

Η οργάνωση των ομιλιών του συνεδρίου φέτος θα γίνει σε ενότητες. Για αρχή είμαστε σε συνεννόηση με την Ελληνική κοινότητα του Open Web Application Security Project (OWASP) για την διοργάνωση ενότητας security, καθώς και με το Libre Space Foundation (LSF) για την διοργάνωση ενοτήτων space και Software Defined Radio (SDR).

Οι ενότητες βρίσκονται υπό διαμόρφωση και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: όταν υποβάλλετε τις προτάσεις σας, να δηλώσετε και σε ποια ενότητα θεωρείτε πως θα μπορούσαν να ενταχτούν. Αν δεν υπάρχει κάποια ενότητα που σας καλύπτει, μπορείτε να προτείνετε εσείς κάποια μέσω της φόρμας υποβολής και θα την εντάξουμε στη λίστα. Αν θέλετε ως κοινότητα να αναλάβετε την διοργάνωση ή στήριξη κάποιας ενότητας παρακαλούμε να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα μας από την ιστοσελίδα μας και τα social media.

Website  : https://fosscomm2018.gr
Facebook : https://www.facebook.com/fosscomm2018
Twitter  : https://www.twitter.com/Fosscomm2018
Gooogle+ : https://plus.google.com/communities/106528323646718418578
diaspora*: https://librenet.gr/people/191ba6e03b72013694ce2a00007a465d
Mastodon : https://mastodon.social/@fosscomm2018
Matrix channel (chat): https://riot.im/app/#/room/#fosscomm2018:matrix.org

CfP      : https://fosscomm2018.gr/fs2018

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com