ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Οι πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού για το 2017 μέσα από την έρευνα του Stack Overflow

To Stack Overflow δημοσίευσε πριν από λίγο καιρό την ετήσια έρευνα του για το 2017.  Φέτος, πάνω από 64.000 προγραμματιστές συμμετείχαν στην έρευνα και έκαναν γνωστές τις προτιμήσεις τους.  Στην πρώτη θέση,  ως η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη γλώσσα προγραμματισμού για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά,  βρίσκεται η JavaScript, ακολουθούμενη από την SQL και  την Java.
Το Stack Overflow είναι από τις μεγαλύτερες online κοινότητες στον κόσμο, για προγραμματιστές, όπου μπορούν να μάθουν γλώσσες προγραμματισμού να ανταλλάξουν ιδέες και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Η ετήσια έρευνα του, δίνει μια αρκετά αξιόπιστη απεικόνιση για τις τρέχουσες τάσεις προγραμματισμού, το έργο των developers και τις συνήθειες  και τις προτιμήσεις τους.

Από το 2011, StackOverflow διεξάγει αυτήν την έρευνα κάθε χρόνο. Η φετινή έρευνα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του  StackOverflow με 64.000 προγραμματιστές να συμμετέχουν. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η JavaScript είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη γλώσσα προγραμματισμού, ακολουθούμενη από την SQL και  την Java. Αξιοσημείωτη  είναι και η ανάπτυξη της Python,  που ξεπερνάει την PHP για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια.

Η λίστα με τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού:

Πηγή άρθρου: https://stackoverflow.com/

One thought on “Οι πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού για το 2017 μέσα από την έρευνα του Stack Overflow

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com