ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

14 εφαρμογές ανοιχτού κώδικα για επεξεργασία φωτογραφιών

Η επεξεργασία φωτογραφιών είναι ένα πεδίο που ακόμα οι εφαρμογές κλειστού κώδικα κυριαρχούν στις προτιμήσεις και στις συνήθειες των χρηστών. Για να μην περιορίζεστε από εμπορικές εφαρμογές και κλειστά πρότυπα, υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για την επεξεργασία των φωτογραφιών: o open source τρόπος.  Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 14 δημοφιλείς open source εφαρμογές φωτογραφίας , που αναδεικνύουν την ποικιλία επιλογών και καινοτομιών που υπάρχει στον κόσμο του ανοιχτού λογισμικού.

1. Gimp

GIMP

To Gimp, η “ναυαρχίδα”  του ανοιχτού λογισμικού στο χώρο της επεξεργασίας εικόνας, σας επιτρέπει να κάνετε σχεδόν τα πάντα- ή και περισσότερα- σε σύγκριση με αντίστοιχες εφαρμογές κλειστού κώδικα.

2. darktable

Το darktable είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για την επεξεργασία και το workflow αρχείων RAW , που επιτρέπει την εργασία με ψηφιακές εικονες από την στιγμή της σύλληψης μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

3. LightZone

LightZone

Το LightZone είναι μια εφαρμογή επαγγελματικού digital darkroom  για Windows, Mac OS X και Linux.

4. Shotwell

Shotwell

Το Shotwell είναι μια εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών για το GNOME 3,

5. Raw Therapee

RawTherapee

Το Raw Therapee είναι μια εφαρμογή επεξεργασίας αρχείων raw για σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα, και διανέμεται με την άδεια GNU General Public License Version 3. Σας δίνει την δυνατότητα αρκετών λειτουργιών επεξεργασίας σε μεγάλο αριθμό εικόνων

6. digiKam

digikam

Το digiKam είναι μια εφαρμογή διαχείρισης ψηφιακών φωτογραφιών για Linux, Windows, και Mac OSX  που επιτρέπει στους φωτογράφους να διαχειρίζονται, επεξεργάζονται, οργανώνουν, βελτιώνουν και να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους .

7. Photovito

Photivo

Το Photovito μπορεί να χειριστεί  αρχεία RAW  και αρχεία bitmap  (TIFF, JPEG, BMP, PNG, etc.)

8. UFRaw

UFRaw

Το UFRaw (Unidentified Flying Raw) είναι ένα εργαλείο για την ανάγνωση και τον χειρισμό εικόνων raw από ψηφιακές μηχανές—είτε ως ξεχωριστή εφαρμογή, ή ως πρόσθετο στο Gimp. Υποστηρίζει color management workflow και επιτρέπει στους χρήστες να εφαρμόζουν ICC color profiles.

9. Fotoxx

Fotoxx

Το Fotoxx μια ελαφριά και γρήγορη εφαρμογή για επεξεργασία φωτογραφιών και δημιουργία συλλογών

10. Rapid Photo Downloader

RapidPhotoDownloader

Το Rapid Photo Downloader διανέμεται κάτω από την άδεια GNU GPL   και επιτρέπει την γρήγορη και αποτελεσματική εισαγωγή εικόνων και βίντεο.

11. F-Spot

F-Spot

Το F-Spot είναι μια εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών για το GNOME , και έχει σαν στόχο την απλοποίηση της ψηφιακής επεξεργασίας , παρέχοντας έξυπνα εργαλεία επεξεργασίας, οργάνωσης και κοινής χρήσης.

12. Photoflow

PhotoFlow

Το Photoflow είναι ένα πρόγραμμα retouching που παρέχει ένα ολοκληρωμένο layer-based workflow.

13. Pixls

Pixls

Το Pixls είναι μια πλατφόρμα που παρέχει αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα για υψηλής ποιότητας επεξεργασίας φωτογραφιών  με την χρήση ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού

14. Hugin

Hugin

Το Hugin επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μωσαϊκά φωτογραφιών και πανοράματα.

 

Πηγή: http://www.shareable.net

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com