Η οργανωτική επιτροπή της FOSSCOMM 2025 καλεί τις κοινότητες ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να υποβάλει την αίτηση ομιλίας ή workshop στο https://pretalx.fosscomm.gr/fosscomm-2025/cfp. Η επίσημη γλώσσα είναι τα Ελληνικά, υπάρχει όμως δυνατότητα να δεχτούμε και προτάσεις στην Αγγλική γλώσσα.
H φετινή FOSSCOMM θα πραγματοποιηθεί στις 11 – 12 Οκτωβρίου 2025 από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Σάμο
H FOSSCOMM οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο, και συμμετέχουν σε αυτή κοινότητες, προγραμματιστές και εταιρείες που ασχολούνται με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Στη FOSSCOMM συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 800 σύνεδροι.
Οργάνωση ομιλιών
Οι ομιλίες θα ανήκουν σε κάποιο από τα παρακάτω πεδία. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν και νέες κατηγορίες, ώστε να μπορέσει να γίνει η καλύτερη δυνατή οργάνωση των ομιλιών.
Για τις ομιλίες, ο μέγιστος χρόνος παρουσίασης θα είναι τα 30 λεπτά συμπεριλαμβανομένου των ερωτήσεων, τα 30 λεπτά είναι ένα άνω όριο, επομένως μια ομιλία μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από 30 λεπτά. Για τα workshops, ο προτεινόμενος χρόνος είναι 2 ώρες, παρόλα αυτά και εδώ δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, ένα workshop μπορεί να έχει διάρκεια από 1 έως και 2.5 ώρες.
Κατηγορίες ομιλιών
- Open Hardware Architecture
- Machine Learning
- Deep Learning
- Artificial Intelligence
- FPGA
- Cloud Computing
- Edge Computing
- Fog Computing
- Open Software
- IoT
- Image Processing
- Arduino
- Raspberry PI
- Ασφάλεια Συστημάτων
- Νομικά Θέματα
- Open Frameworkssscomm-2025/
- Telecommunications
- Embedded Systems
- Freelancing
- Mobile Development
- Web apps
- E-government
- E-health
- UIX
- Blockchain-DAPPS
Για την υποβολή των παρουσιάσεων επισκεφθείτε το https://pretalx.fosscomm.gr/fosscomm-2025/cfp.
Δείτε την σελίδα της FOSSCOMM 2025
και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια σημαντική κατηγορία ομιλιών που λείπει από την λίστα είναι παιδεία και εκπαίδευση. Στο κομμάτι της παιδείας περιλαμβάνεται και η ηθική διάσταση στην ανάπτυξη λογισμικού ιδιαίτερα ότι έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη. Το μέρος της εκπαίδευσης έχει να κάνει με τη διδακτική των επιστημών σε συνδιασμό με την ανάπτυξη λογισμικού ώστε να γίνεται άμεση υλοποίηση και πληρέστερη κατανόηση της θεωρίας.
Οι θεματικές που αναφέρονται στο κάλεσμα της FOSSCOMM ειναι ενδεικτικές. Μπορείτε να υποβάλετε την πρόταση σας για παρουσίαση στην FOSSCOMM και σίγουρα θα υπάρχει χώρος για τόσο ενδιαφέροντα θέματα