ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

6 εύκολοι τρόποι για να κάνετε την πρώτη σας συνεισφορά στον ανοιχτό κώδικα με το LibreOffice

Η ενασχόληση με τον ανοιχτό κώδικα μπορεί να φαίνεται λίγο μπερδεμένη. Πού πηγαίνετε για να ξεκινήσετε; Τι γίνεται αν δεν ξέρετε πώς να γράφετε κώδικα; Με ποιον να μιλήσετε; Πώς ξέρει κανείς ότι έχετε συνεισφέρει, και εκτός από αυτό ενδιαφέρεται κανείς;

Ο Μάιος του 2022, είναι ο μήνας συμμετοχής στο LibreOffice και το Document Foundation προσκαλεί κάθε είδους συνεισφέροντες να βοηθήσουν με οποιονδήποτε από τους έξι διαφορετικούς τρόπους. Ανεξάρτητα από τις ικανότητές σας, μπορείτε πιθανώς να βρείτε έναν τρόπο να βοηθήσετε τη μεγαλύτερη σουίτα εφαρμογών γραφείου στον κόσμο.

6 τρόποι για να συνεισφέρετε στο LibreOffice

Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε:

  • Handy Helper: Πηγαίνετε να απαντήσετε σε ερωτήσεις από άλλους χρήστες του LibreOffice στο Ask LibreOffice . Εάν είστε φανατικός χρήστης του LibreOffice και πιστεύετε ότι έχετε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα που θα βοηθήσουν άλλους, αυτός είναι ο ρόλος που περιμένατε.
  • First Responder: Οι αναφορές σφαλμάτων είναι καλύτερες όταν επιβεβαιώνονται από περισσότερους από έναν μόνο χρήστες. Εάν είστε καλοί στην εγκατάσταση λογισμικού (μερικές φορές οι αναφορές σφαλμάτων είναι για παλαιότερες εκδόσεις από αυτές που ίσως χρησιμοποιείτε συνήθως), μεταβείτε στο LibreOffice Bugzilla και βρείτε νέα σφάλματα που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Όταν βρείτε ένα, προσπαθήστε να αναπαράγετε όσα αναφέρθηκαν. Υποθέτοντας ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό, προσθέστε ένα σχόλιο όπως “ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ σε Linux (Fedora 35) και LibreOffice 7.3.2”.
  • Drum Beater: Σε έργα ανοιχτού κώδικα σπάνια μεγάλες εταιρείες διοχετεύουν χρήματα μάρκετινγκ για την προώθησή τους. Θα ήταν ωραίο να βοηθούσαν όλες οι εταιρείες που ισχυρίζονται ότι αγαπούν το ανοιχτό κώδικα, αλλά όχι όλες, οπότε γιατί να μην βοηθήσετε; Μπείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πείτε στους φίλους σας γιατί αγαπάτε το LibreOffice ή για ποιο σκοπό το χρησιμοποιείτε (και φυσικά προσθέστε το hashtag #libreoffice.)
  • Globetrotter: Το LibreOffice είναι ήδη διαθέσιμο σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, αλλά όχι κυριολεκτικά σε όλες τις γλώσσες. Και το LibreOffice αναπτύσσεται ενεργά, επομένως οι μεταφράσεις του πρέπει να διατηρούνται ενημερωμένες. Μπείτε εδώ για να βοηθήσετε στις μεταφράσεις.
  • Docs Doctor: Το LibreOffice διαθέτει ηλεκτρονική βοήθεια καθώς και εγχειρίδια χρηστών. Εάν είστε εξαιρετικοί στο να εξηγείτε πράγματα σε άλλα άτομα ή εάν είστε εξαιρετικοί στο να διαβάζετε την τεκμηρίωση άλλων ανθρώπων, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ομάδα τεκμηρίωσης .
  • Code Cruncher:: Πιθανότατα δεν πρόκειται να βουτήξετε στη βάση κώδικα του LibreOffice και να κάνετε σημαντικές αλλαγές αμέσως, αλλά γενικά δεν είναι αυτό που χρειάζονται τα έργα. Εάν γνωρίζετε πώς να γράφετε κώδικα, τότε μπορείτε να εγγραφείτε στην κοινότητα προγραμματιστών ακολουθώντας τις οδηγίες σε αυτήν τη σελίδα wiki .

Δωρεάν αυτοκόλλητα

Δεν θέλαμε να το αναφέρουμε εκ των προτέρων γιατί προφανώς θα έπρεπε να εμπλακείτε με το LibreOffice μόνο και μόνο επειδή είστε ενθουσιασμένοι που θα εμπλακείτε σε ένα υπέροχο έργο ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο, θα το μάθετε τελικά, οπότε μπορώ επίσης να σας πω: Συνεισφέροντας στο LibreOffice, μπορείτε να εγγραφείτε για να λάβετε δωρεάν αυτοκόλλητα από το The Document Foundation για να διακοσμήσετε το laptop σας;

Ωστόσο, μην παρασυρθείτε από την υπόσχεση των δώρων. Εάν είστε μπερδεμένοι αλλά ενθουσιασμένοι που θα ασχοληθείτε με τον ανοιχτό κώδικα, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να το κάνετε. Και είναι αντιπροσωπευτικό του τρόπου με τον οποίο ασχολείστε με τον ανοιχτό κώδικα γενικά: Ψάχνετε για κάτι που πρέπει να γίνει, το κάνετε και μετά το συζητάτε με άλλους, ώστε να μπορείτε να πάρετε ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε στη συνέχεια. Κάντε το αρκετά συχνά και θα βρείτε το δρόμο σας σε μια κοινότητα.

Πηγή άρθρου: https://opensource.com/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com