ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη… Το Ubuntu 19.10 (Eoan Ermine) κυκλοφόρησε

Με κωδική ονομασία «Eoan Ermine» το Ubuntu κυκλοφόρησε τη νέα του έκδοση, συνεχίζοντας τη παράδοση της διανομής με τη μεγαλύτερη δημοφιλία ενσωματώνοντας όλες τις νέες τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα.

Η ομάδα ανάπτυξης δούλεψε αρκετά για να ενσωματωθούν νέα χαρακτηριστικά και να διορθωθούν σφάλματα(bugs).

Αυτή η έκδοση δεν είναι LTS, πράγμα που σημαίνει ότι θα υποστηρίζεται για 9 μήνες από την ημερομηνία κυκλοφορίας της.

Η έκδοση πυρήνα που περιλαμβάνεται είναι η 5.3, η προεπιλεγμένη gcc στην έκδοση 9.2, ενώ οι νέες εικόνες για το Raspberry Pi υποστηρίζουν και το Pi 4 μαζί με τα Pi 3 & Pi 2.

Το 19.10 περιλαμβάνει το GNOME 3.34 με αρκετές βελτιώσεις σε ότι αφορά την απόκριση του συστήματος, δίνοντας έτσι στον χρήστη μια εμπειρία χρήσης αρκετά ταχύτερη.

Σημαντική ίσως αλλαγή είναι ότι πλέον ο Ubuntu Installer (πρόγραμμα εγκατάστασης) δίνει τη δυνατότητα επιλογής του συστήματος αρχείων ZFS ως βασικό σύστημα αρχείων. Αυτό το χαρακτηριστικό βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, οπότε η χρήση του σε παραγωγικά συστήματα δεν συστήνεται.

Όλες οι βασισμένες στο Ubuntu επίσημες διανομές (flavors) έχουν επίσης κυκλοφορήσει. Ubuntu Budgie, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, και Xubuntu.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://wiki.ubuntu.com/EoanErmine/ReleaseNotes#Official_flavours

Κάντε λήψη το Ubuntu από την επίσημη σελίδα:
https://ubuntu.com/download

Διαβάστε τις σημειώσεις έκδοσης για τυχόν σφάλματα και άλλα που πρέπει να ξέρετε πριν την εγκατάσταση/αναβάθμιση. (αγγλικό κείμενο)
https://wiki.ubuntu.com/EoanErmine/ReleaseNotes

Δείτε ένα βίντεο παρουσίασης της νέας έκδοσης:


Για όποια απορία έχετε ή για όποιο πρόβλημα σχετικά με το Ubuntu, το το φόρουμ της Ελληνικής Κοινότητας είναι πάντα στη διάθεση σας.

Βρείτε επίσης την Ελληνική Κοινότητα του Ubuntu:

Πηγή άρθρου: planet.ellak.gr http://www.ubuntu-gr.org

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com