ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Ο Richard Stallman αναγκάστηκε σε παραίτηση από το FSF και το MIT

Ο πατέρας του κινήματος Ελεύθερου Λογισμικού και του GNU Project αναγκάστηκε σε παραίτηση από το Free Software Foundation και το MIT λόγο των δηλώσεών του για την υπόθεση Jeffrey Epstein και Marvin Minsky.

Ο γνωστός σε όλους μας Richard Stallman παραιτήθηκε από τη θέση του στο MIT καθώς και από το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού FSF λόγω των πρόσφατων σχολίων που έκανε σχετικά με τον Jeffrey Epstein και τον Marvin Minsky όπου επισήμανε τις αμφιβολίες του για τις αναφορές περί σεξουαλικής επίθεσης από τον Minsky σε ένα από τα θύματα του Epstein.

Ο δισεκατομμυριούχος Jeffrey Epstein φυλακίστηκε με κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης ανήλικων κοριτσιών, πριν τελικά αυτοκτονήσει στο κελί του στις 10 Αυγούστου. Το όνομα του εκλιπόντα πλέον, ιδρυτή του εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης Marvin Minsky, ήρθε στην επιφάνεια όταν ένα θύμα του δισεκατομμυριούχου Jeffrey Epstein τον ανέφερε σε μια πρόσφατη ασφράγιστη κατάθεση.

Ο Stallman είναι γνωστός για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος GNU το 1983, την ίδρυση του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού το 1985, καθώς και για την εκστρατεία του για τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού.

Σε ένα email tread της λίστας αλληλογραφίας της Επιστήμης Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του MIT το οποίο δημοσιεύθηκε από το Motherboard, ο Stallman αναφέρει ότι

το πιο πιθανό σενάριο ήταν ότι το θύμα του Epstein πήγε στον Marvin Minsky ότι έκαναν έγινε με τη θέλησή της.πηγή: Famed Computer Scientist Richard Stallman Described Epstein Victims As ‘Entirely Willing’ – vice.com

Μετά από τις παραπάνω δηλώσεις του αλλά και της άποψής του στο ίδιο mail για το τι μπορεί να θεωρηθεί βιασμός και τι όχι, ο Stallman αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το MIT:

Δηλώνω την άμεση παραίτησή μου από τη θέση που κατέχω στο MIT εξαιτίας των πιέσεων που δέχομαι εγώ και το MIT αναφορικά με μια σειρά παρανοήσεων και ανακριβειών. Πηγή: stallman.org

Τέλος το FSF σε μια λιτή ανακοίνωσή του αναφέρει:

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, ο Richard M. Stallman, ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού, παραιτήθηκε από την θέση του πρόεδρου και από το διοικητικό συμβούλιο.


Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ https://cerebrux.net/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com