ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το KDE και το GNOME θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μια νέας επιφάνειας εργασίας

Αν και υπάρχουν  πάρα πολλοί χρήστες  Linux , οι επιτραπέζιοι υπολογιστές με Linux δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν mainstream σε σύγκριση με τα Windows της Microsoft. Ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από αυτό, όπως είχε αναφέρει και ο Linus Torvalds, είναι “ο κατακερματισμός των διαφόρων διανομών και προμηθευτών Linux”  που δημιουργεί μια έλλειψη ενοποιημένης προσέγγισης.

Ωστόσο, τώρα δύο από τους πιο δημοφιλείς “ανταγωνιστές”  στην επιφάνεια εργασίας του Linux – το GNOME Foundation και το KDE – θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας νέας επιφάνειας εργασίας. Οι δύο αυτοί μεγάλοι οργανισμοί ανοιχτού κώδικα θα υποστηρίξουν και τη σύνοδο κορυφής ανοιχτού κώδικα Linux (LAS) 2019 η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 12 και 15 Νοεμβρίου του 2019.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο οργανισμοί μοιράζονται μια σκηνή σε ένα συνέδριο. Έχει περάσει μια δεκαετία από τότε που οι δύο οργανισμοί άρχισαν να συνεργάζονται. Ωστόσο, μεχρι τώρα δεν έχει επιτευχθεί τίποτα αξιόλογο.

Οι δηλώσεις που κυκλοφόρησαν από το GNOME και το KDE πριν από την εκδήλωση δείχνουν ότι αυτή τη φορά θα μπορούσαμε να δούμε κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της επιφάνειας εργασίας του Linux. Συνεργαζόμενοι, θέλουν να φέρουν μια ενοποιημένη προσέγγιση στην κοινότητα του Linux και να δουν πέρα ​​από την ποικιλία των διανομών. Ο στόχος είναι να καταλήξουν σε ένα ενοποιημένο σύστημα εφαρμογής το οποίο να είναι κλιμακωτό.

Ο Neil McGovern, Διευθύνων Σύμβουλος του GNOME, δήλωσε: “Το LAS αντιπροσωπεύει ένα από τα πολλά βήματα προς ένα ακμάζον οικοσύστημα επιφάνειας εργασίας. Συνεργαζόμενοι με το KDE, επιδεικνύουμε την επιθυμία να οικοδομήσουμε το είδος του οικοσυστήματος εφαρμογών που αποδεικνύει ότι ο Ανοιχτός Κώδικας και το Ελεύθερο Λογισμικό είναι σημαντικά. Η τεχνολογία και η οργάνωση που δημιουργούμε για να επιτύχουμε αυτό είναι πολύτιμη και απαραίτητη.

Ο Aleix Paul Gonzalez, αντιπρόεδρος του KDE eV, απολαμβάνει επίσης τη συνεργασία και ελπίζει ότι θα σταθεροποιήσει την κοινότητα του Linux, προσφέροντάς της μια πλατφόρμα στην οποία θα μπορεί να βασιστεί η επόμενη γενιά λύσεων.

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com/

One thought on “Το KDE και το GNOME θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μια νέας επιφάνειας εργασίας

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com