ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απολογισμός του hackathon των κοινοτήτων του Apache με το EU-FOSSA 2

Πάνω από 30 προγραμματιστές λογισμικού ανοιχτού κώδικα από 6 έργα Apache (Tomcat, Spamassassin, Karaf, PLC4X, Camel και Singa) βρέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες για το δεύτερο EU-FOSSA 2 Hackathon στις 4/5 Μαΐου. Εκτός από το hacking στα έργα τους, οι προγραμματιστές ανταλλάσσουν εμπειρίες και γνώσεις και δημιουργούν δεσμούς  μεταξύ των έργων τους και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Εμπειρογνώμονες από όλη την Ευρώπη συμμετείχαν σε αυτό το hackathon, από την Κροατία στην Ιρλανδία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, για παράδειγμα, αλλά και από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Συνήθως είναι μια μεγάλη πρόκληση να οργανωθούν οι φυσικές συναντήσεις δεδομένου ότι πολλά έργα δημιουργούνται και διαχειρίζονται με τη διασπορά μικρών ομάδων προγραμματιστών. Ως εκ τούτου, αυτό το hackathon ήταν μια πολύτιμη ευκαιρία για τα μέλη της κοινότητας που συνήθως περιορίζονται στην επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή online chat, για να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο και να παράγουν εντυπωσιακή δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα οφέλη από μια φυσική συνάντηση ήταν ορατά ακόμα και πριν από την εκδήλωση, με περισσότερες από 90 προεγγραφές για συμμετοχή στην εκδήλωση ή στις σχετικές εκπαιδεύσεις.

Αυτή  συγκέντρωση ήταν επίσης μια μεγάλη ευκαιρία για όλες τις κοινότητες, ειδικά για τις νέες, να φιλοξενήσουν αρκετές εκπαιδεύσεις πάνω στις τελευταίες εξελίξεις και τα επιτεύγματα.

Το μέλλον του ανοικτού κώδικα ήταν επίσης ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στη συζήτηση. “Ο ρόλος της ΕΕ στην προώθηση της ασφάλειας του ελεύθερου και ανοιχτού κώδικα είναι πολύ κρίσιμος, επειδή οι κοινότητες ανοιχτού κώδικα καθοδηγούνται συχνά από διαφορετικούς ανθρώπους και είναι σημαντικό να υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας : Οι δημόσιοι θεσμοί να μπορούν να γεμίσουν αυτό το κενό” δήλωσε ο Łukasz Dywicki, seνior developer στο Karaf και στο Camel.

Παρακολουθήστε το βίντεο από το hackathon στο  https://youtu.be/W2w4opXaW3A

Περιηγηθείτε στις φωτογραφίες της εκδήλωσης στο https://www.flickr.com/photos/bemyapp/sets/72157704944222202

Σχετικά με το EU-FOSSA 2
Το έργο  EU-FOSSA 2 αποσκοπεί στη διασφάλιση και διατήρηση της ακεραιότητας και της ασφάλειας του βασικού λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Το EU-FOSSA 2 έχει θέσει ως στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας του FOSS και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πολλά οφέλη που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χαμηλότερο κόστος λογισμικού και αυξημένη ασφάλεια. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι κάνει η Επιτροπή για να βελτιώσει την ασφάλεια και τη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα, επισκεφτείτε τον ιστότοπο EU-FOSSA 2.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com