ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πώς να δοκιμάσετε την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (end to end) στο ONLYOFFICE

Ίσως έχετε διαβάσει κάποια άρθρα σχετικά με το ONLYOFFICE. Πολύ περιγραφικά, το ONLYOFFICE αποτελεί μια εναλλακτική λύση για σουίτα γραφείου. Μπορείτε να γράψετε κείμενα, να δημιουργήσετε λογιστικά φύλλα και τέλος να φτιάξετε μια παρουσίαση για κάποιο σας project. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ραγδαία ανάπτυξη και η στόχευση στην ασφάλεια. Εδώ θα δούμε πως μπορούμε να δοκιμάσουμε την κρυπτογράφηση από άκρο προς άκρο (ή πιο καλά end-to-end).

Ξεκινώντας με την έκδοση 5.2.4 για υπολογιστή (το ONLYOFFICE ειδικεύεται στην επεξεργασία κειμένου στο cloud), οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την προστασία των εγγράφων (DOCX, XLSX, PPTX, ODT, ODS, ODP), συμπεριλαμβανομένων των προσωρινών αρχείων, με τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES-256. Έτσι, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κρυπτογραφημένα έγγραφα τόσο τοπικά όσο και σε οποιαδήποτε πλατφόρμα cloud με ασφαλή τρόπο. Η τεχνολογία Blockchain με ασύμμετρη κρυπτογράφηση εφαρμόστηκε για αξιόπιστη αποθήκευση και μεταφορά κωδικού πρόσβασης.

Είναι επίσης δυνατή η συνεργασία σε κρυπτογραφημένα έγγραφα. Σε αυτή την περίπτωση, οι χρήστες πρέπει να συνδεθούν με το cloud που είναι εγκατεστημένη η κοινοτική έκδοση ONLYOFFICE.

Ας μάθουμε πώς να ελέγξουμε την κρυπτογράφηση E2E των εγγράφων του ONLYOFFICE.

Βήμα 1: Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του ONLYOFFICE

Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο το ONLYOFFICE, μπορείτε να το εγκαταστήσετε από την ιστοσελίδα. Εάν το έχετε ήδη εγκατεστημένο, πατήστε το about. Εάν η έκδοση είναι πιο παλιά της 5.2.4, τότε κατεβάστε και εγκαταστήστε τη νέα έκδοση.

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε τη λειτουργία κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο

Εκκινήστε την εφαρμογή και μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις (Settings). Κάντε κλικ στο διακόπτη ‘Test encryption end-to-end’. Η καρτέλα κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο είναι τώρα διαθέσιμη στην αριστερή πλαϊνή γραμμή:

ONLYOFFICE end to end encryption switcher

 

Βήμα 3: Δημιουργήστε ένα λογαριασμό στο δοκιμαστικό δίκτυο blockchain

Μεταβείτε στην καρτέλα κρυπτογράφησης “End to end” και κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία λογαριασμού”:

ONLYOFFICE encryption tab

Στο νέο παράθυρο, θα δείτε μια Mnemonic φράση που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του ζεύγους κλειδιών (ιδιωτικού και δημόσιου). Διατηρήστε την ασφαλή, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκλειδώσετε το blockchain λογαριασμό σας (απαιτείται για να επαναφέρετε το συνθηματικό σας, να έχετε πρόσβαση στο υπάρχον λογαριασμό από άλλο τοπικό μηχάνημα ή να κάνετε εναλλαγή μεταξύ πολλών λογαριασμών).
Καθορίστε και επιβεβαιώστε το συνθηματικό του λογαριασμού σας, το οποίο πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 8 χαρακτήρες. Θα χρειαστείτε αυτό το συνθηματικό για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία κρυπτογράφησης κατά τις επόμενες συνεδρίες.

Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία λογαριασμού.

ONLYOFFICE create blockchain account

Λάβετε υπόψη ότι το ιδιωτικό δίκτυο ONLYOFFICE χρησιμοποιείται μόνο για σκοπούς δοκιμής. Δεν συνιστάται να δοκιμάσετε τη λύση με τα ευαίσθητα έγγραφα.

Αυτό είναι όλο! Αρχίστε να επεξεργάζεστε τα τοπικά σας έγγραφα με κρυπτογραφημένη μορφή.

Πηγή άρθρου: https://eiosifidis.blogspot.com/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com