ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

H Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνει το ύψος των χρηματικών επάθλων για τη βελτίωση της ασφάλειας έργων ανοιχτού λογισμικού

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυξάνει τα χρηματικά βραβεία  EU-FOSSA. Δίνει ένα μπόνους 50% για τον εντοπισμό κρίσιμων σφαλμάτων και ένα μπόνους 30% για άλλες ευπάθειες. Αυτό σημαίνει ότι ο εντοπισμός ορισμένων σφάλματα και η διόρθωση τους μπορούν να αποφέρουν σε έναν προγραμματιστή μέχρι € 45.000.

Το πρόγραμμα “Bounty bug” της ΕΕ-FOSSA 2  βρίσκεται πλέον στον τέταρτο μήνα. Μέχρι στιγμής έχει λάβει περισσότερες από 400 αναφορές σφαλμάτων και έχει δώσει περίπου 100.000 ευρώ. Ορισμένα προγράμματα έχουν ήδη εξαντλήσει τον προϋπολογισμό τους και άλλα αναμένεται να λήξουν τις επόμενες εβδομάδες. Έτσι τώρα είναι καιρός να επικεντρωθούμε στις υπόλοιπες λύσεις ανοιχτού κώδικα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε, μαζί με τις πλατφόρμες για την αποζημίωση των bugs, να αυξήσει τα έπαθλα για μια περίοδο δύο εβδομάδων για ορισμένα προγράμματα λογισμικού που δεν έχουν λάβει πολλές αναφορές ευπάθειας. “Ελπίζουμε ότι αυτό θα προσελκύσει την προσοχή αυτών των κοινοτήτων για την αναζήτηση ζητημάτων ασφάλειας. Θα ενθαρρύνει επίσης τους προγραμματιστές να επικεντρωθούν σε αυτά τα έργα “, σύμφωνα με την ομάδα έργου EU-FOSSA 2.

Η ανταμοιβή για κρίσιμα και εξαιρετικά σφάλματα θα αυξηθεί κατά 50%. Για όλα τα άλλα επίπεδα κρισιμότητας, θα υπάρξει μπόνους 30%. Επιπλέον, εάν ένας προγραμματιστής παρέχει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα για την υποβληθείσα ευπάθεια, το  20% για την παροχή διορθώσεων θα εφαρμοστεί σε αυτό το νέο ποσό επάθλου . Για παράδειγμα, ένας προγραμματιστής που βρίσκει και διορθώνει ένα εξαιρετικό σφάλμα στο KeePass θα μπορούσε να  κερδίσει 45.000 ευρώ.

Η EU-FOSSA 2 προωθεί τον έλεγχο του λογισμικού ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιείται έντονα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τους δεσμούς με τα προγράμματα που απονέμουν νέα βραβεία. Θα ισχύουν από τις 10 έως τις 24 Απριλίου.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu

One thought on “H Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνει το ύψος των χρηματικών επάθλων για τη βελτίωση της ασφάλειας έργων ανοιχτού λογισμικού

  1. Εξαιρετική ενέργεια από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Μπράβο τους! Μακάρι να γίνονται και να συνεχίσουν πολλά ακόμη τέτοια!

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com