ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

EU-FOSSA 2 Hackathons: Συν-δημιουργώντας το μέλλον του ανοιχτού κώδικα

Η πρωτοβουλία EU-FOSSA 2 διοργανώνει τρία hackathons το 2019. Με πάνω από 50 επιβεβαιωμένους συμμετέχοντες, το πρώτο hackathon  επικεντρώθηκε στο PHP Symfony και πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 6 και 7 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια του hackathon, μερικοί από τους πιο δραστήριους προγραμματιστές από την κοινότητα PHP Symfony  συναντήθηκαν με σκοπό να αντιμετωπίσουν για σημαντικά θέματα για την κοινότητα του έργου και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπως τα νέα χαρακτηριστικά και η ασφάλεια.

Το σχέδιο EU-FOSSA 2 διοργανώνει παράλληλα ένα bug bounty για το λογισμικό PHP Symfony. Οι προγραμματιστές μπορούν να λάβουν βραβεία έως και 15.000 ευρώ για κρίσιμα σφάλματα που εντοπίζουν. Υπάρχει ακόμα ένα μπόνους 20% προστιθέμενο στο βραβείο αν οι hackers παρέχουν μια λύση για το σφάλμα που αναφέρουν. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα Bug Bugy εδώ.

Δύο ακόμη Hackathons θα πραγματοποιηθούν στις 4-5 Μαΐου και στις 5-6 Οκτωβρίου 2019. Το σχέδιο EU-FOSSA 2 επέλεξε την κοινότητα του Apache Tomcat ως το θέμα του Hackathon τον Μάιο.

Το hackathon του Οκτωβρίου βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση της κοινότητας του λογισμικού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χαρεί να δεί τις προτάσεις σας στη διεύθυνση DIGIT-OSS-STRATEGY@ec.europa.eu. Τα κριτήρια επιλογής θα είναι τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποιούνται για τα προγράμματα Bug Bounty. Θα λάβει υπόψη την κρισιμότητα του λογισμικού για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τον αντίκτυπο που θα είχε η πρωτοβουλία στην κοινότητα και το συνολικό όφελος που δημιουργήθηκε για τους χρήστες του λογισμικού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Hackathons εδώ.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/news/co-creating-future-os

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com