ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα για δωρεά παλαιών υπολογιστών

H ΕΕΛΛΑΚ, το Δίκτυο Πολιτών ΣυνΑθηνά και ο Hellug, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων ξεκινούν την δράση “Donate your Computer”.  Στόχος αυτής της δράσης είναι η συγκέντρωση παλαιών υπολογιστών, τελευταίας 10ετιας, η αναβάθμιση τους με Ελεύθερο Λογισμικό, και η δωρεάν διάθεση τους στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Η εθελοντική αυτή δράση βασίζεται στην βοήθεια όλων μας, και καλούμε όσους θέλουν να βοηθήσουν να συμμετέχουν.

Εάν υπολογιστής σας είναι 10 ετών ή πιο πρόσφατος, δεν το χρησιμοποιείτε, είναι σε λειτουργική κατάσταση(παρά τα όποια προβλήματά του), μπορείτε να το δωρίσετε στην δράση “Donate your Computer” που θα τους διαθέσει στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Στον υπολογιστή σας, θα εγκατασταθεί Ελεύθερο Λογισμικό (λειτουργικό σύστημα GNU/Linux, σουίτα γραφείου LibreOffice κλπ) και όταν συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός υπολογιστών, αυτοί θα παραδοθούν σε δικαιούχους μαζί με οδηγίες χρήσης.

Ακόμα θα χρειαστούν παλιοί σκληροί δίσκοι 2.5″ και μνήμες RAM ως ανταλλακτικά για φορητούς και σταθερούς υπολογιστές.  Αν έχετε τέτοια ανταλλακτικά που δεν τα χρησιμοποιείτε πια, σας παρακαλούμε να εξετάσετε την πιθανότητα να τα δωρίσετε. Μπορεί να μας φανούν πολύ χρήσιμα στη διαδικασία της «αναβάθμισης» των παλιών υπολογιστών που θα παραλάβουμε.

Αν επιθυμείτε να δωρίσετε τον παλιό σας υπολογιστή, συμπληρώστε αυτή τη φόρμα, όταν συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός υπολογιστών θα σας ενημερώσουμε για τις μέρες και ώρες που θα μπορείτε να τον παραδώσετε στην πλησιεστερη Λέσχη Φιλίας.

One thought on “Κάλεσμα για δωρεά παλαιών υπολογιστών

  1. Καλησπέρα σας

    Είμαι εκπαιδευτικός (ειδικότητα φυσικός) και υπηρετώ στο Μουσικό σχολείο Ιλίου.
    θέλω να σας ρωτήσω αν έχετε την δυνατότητα να δωρίσετε κάποιον η κάποιους Η/Υ δεκαετίας στο σχολείο μας. Στο εργαστήριο των Φυσικών επιστημών χρησιμοποιούμε κάποιους απαρχαιωμένους υπολογιστές δεκαπενταετίας και πάνω που δεν ανταποκρίνονται πλέον στις τωρινές μας ανάγκες. Σημειώνω ότι το εργαστήριο των Φυσικών επιστημών λειτουργεί και σαν εργαστήριο πληροφορικής.
    Σας ευχαριστώ
    Γ. Ευθυμιάτος
    Φυσικός στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com