ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Firefox Send: Εύκολη και δωρεάν αποστολή αρχείων με ασφάλεια

Το Firefox Send είναι μια δωρεάν κρυπτογραφημένη υπηρεσία μεταφοράς και αποστολής αρχείων που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αρχεία με απόλυτη ευκολία και ασφάλεια από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης (Firefox, Chrome, Opera κλπ).

Σε αντίθεση με υπηρεσίες όπως το Google Drive ή το Dropbox που ναι μεν δίνουν αρκετά μεγάλο διαθέσιμο χώρο για αποθήκευση και αποστολή αρχείων, το Firefox Send ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση η οποία και την κάνει ιδιαίτερα χρήσιμη.

Θέλεις να στείλεις ένα αρχείο με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να μπορεί η «υπηρεσία» που μεσολαβεί να μπορεί να βλέπει τα περιεχόμενα του αρχείου, αλλά και να έχει ημερομηνία λήξης. Εσείς απλά πηγαίντε στο:

  • https://send.firefox.com/
  • Ανεβάζετε το αρχείο (έως 1GB ή έως 2,5GB αν εγγραφείτε)
  • Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά στέλνετε στον παραλήπτη τον σύνδεσμο λήψης του αρχείου σας

Τόσο απλό είναι το Firefox Send[^1].

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πόσο απλό είναι:

Κρυπτογράφηση και διαχείριση της αποστολής αρχείων

Το Firefox Send χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (end-to-end) για να διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή και επομένως μόνο εσείς και ο παραλήπτης γνωρίζει τα περιεχόμενα του αρχείου.

Προσφέρει επίσης ελέγχους ασφαλείας επιλέγοντας πότε θα λήξει ο σύνδεσμος αρχείου, ο αριθμός των λήψεων και αν θα προσθέσετε έναν προαιρετικό κωδικό πρόσβασης για ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Μοιραστείτε μεγάλα αρχεία με ευκολία

Το Firefox Send διευκολύνει την κοινή χρήση μεγάλων αρχείων ειδικά σε επαγγελματικά περιβάλλοντα όπως σχεδιαστικά αρχεία, εικόνες, βίντεο ή για συνεργασία σε μια παρουσίαση.

Επίσης είναι εύχρηστο για τον παραλήπτη αφού απλά λαμβάνουν ένα link στο οποίο κάνουν κλικ για να κατεβάσουν το αρχείο. Δεν χρειάζεται να έχουν λογαριασμό Firefox για πρόσβαση στο αρχείο σας.

Με άλλα λόγια το Firefox send κάνει την εμπειρία ανταλλαγής αρχείων απρόσκοπτη και για τα δύο μέρη.

Επίλογος

Το Firefox Send δοκιμάζονταν για αρκετό διάστημα στο πρόγραμμα Test Pilot που τρέχει διάφορα project η Mozilla και σίγουρα ήρθε για να μείνει. Εμείς πάντως, ίσως να αντικαταστήσουμε το Magic Wormhole που χρησιμοποιούμε συχνά μεταξύ φίλων με το Firefox Send εφόσων τα αρχεία δεν ξεπερνούν τα 1GB

Πηγή άρθρου: https://cerebrux.net

 

Πηγή άρθρου:

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com