ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Η εγκατάσταση Nextcloud με ONLYOFFICE έγινε πιο εύκολη από ποτέ…

Τα προηγούμενα χρόνια για να έχουμε ένα office στο Nextcloud, έπρεπε να παίξουμε με Docker. Πολλοί (μέσα σε αυτούς και εγώ), δεν έχουν ιδέα πως χρησιμοποιείται το Docker. Σε επίπεδο σπιτιού οι περισσότεροι έχουν κάποιο Raspberry Pi (με εγκατεστημένο το NextcloudPi). Οπότε τι μένει; Να εγκαταστήσει κάποιος φίλος το Nextcloud με κάποιο Docker και το office ή αν το στήσει κάποιος το Docker με το office, να μπορεί να το συνδέσω στο Nextcloud Pi που έχω στο σπίτι (δεν ξέρω αν είναι εφυκτό).

Όμως η διαδικασία έχει απλοποιηθεί ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολυ. Πως; Με το εργαλείο Univention. Τι είναι αυτό; Είναι ένας προγραμματιστής εταιρικών υποδομών ανοιχτού κώδικα (πολύ επιστημονικό ακούγεται). Εισήγαγε λοιπόν πρόσφατα μια εύχρηστη μέθοδο εγκατάστασης συστημάτων που είναι ήδη εξοπλισμένα με πρόσθετα τρίτων. Αυτές είναι εικόνες VirtualBox ή VMware που περιλαμβάνουν την εφαρμογή, το σύστημα διαχείρισης UCS και το περιβάλλον UCS.

Η απλοποίηση της διαδικασίας λοιπόν είναι το νέο VM που περιέχει το Univention Corporate Server, το Nextcloud και το ONLYOFFICE. Και οι τρεις εφαρμογές λειτουργούν out of the box με την πρόσθετη αυτόματη ρύθμιση που εξασφαλίζει ότι το πρόσθετο ONLYOFFICE στο Nextcloud έχει ρυθμιστεί και δουλεύει σωστά. Η εγκατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη από μια κλασική χειροκίνητη μέθοδο: δεν απαιτούνται χειροκίνητα βήματα από τον διαχειριστή.

Πώς να εγκαταστήσετε την εφαρμογή

1. Κατεβάστε τα απαραίτητα στοιχεία

Κατ ‘αρχάς, πρέπει να εγκαταστήσετε τον hypervisor για την εικονική μηχανή. Επιλέξτε μεταξύ του VMware Workstation Player ή του VirtualBox (ακολουθήστε την τεκμηρίωση για λεπτομερή οδηγό εγκατάστασης).

Στη συνέχεια, κάντε λήψη του ONLYOFFICE-Nexctloud VM για τον hypervisor που έχετε επιλέξει.

Λήψη Onlyoffice - Nextcloud VM

2. Εισάγετε το αρχείο στο hypervisor

Ανοίξτε τον hypervisor και εισάγετε την εικονική συσκευή ONLYOFFICE-Nextcloud. Αυτός ο οδηγός από την Univention μπορεί να σας δείξει ακριβώς πώς να το κάνετε αυτό και στις δύο πλατφόρμες.

3. Εγκατάσταση

Μόλις η εικόνα εισαχθεί με επιτυχία, ξεκινήστε την εικονική μηχανή. Πραγματοποιήστε τη διαδικασία εκκίνησης μέσω του οδηγού εγκατάστασης, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Σημείωση: Τα δεδομένα στα στιγμιότυπα οθόνης είναι για παράδειγμα. Κατά την εκκίνηση, καταχωρίστε τα δικά σας δεδομένα για να λειτουργήσει το σύστημα στο περιβάλλον σας.

Το πρώτο βήμα είναι η τοπικοποίηση (γλώσσα). Εδώ, επιλέξτε την πλησιέστερη πόλη (Athens) για τον οδηγό για να ρυθμίσετε τη σωστή ζώνη ώρας, τις διατάξεις πληκτρολογίου και άλλες παραμέτρους.

Τοπικοποίηση εικονικής μηχανής Onlyoffice - Nextcloud

Στη συνέχεια, ρυθμίστε τον τομέα και το δίκτυό σας. Επιλέξτε στατική IP ή επιλέξτε την αυτόματη επιλογή κα, στη συνέχεια συμπληρώστε τη διεύθυνση του διακομιστή DNS όπου θα φιλοξενηθεί το σύστημα.

Ρυθμίσεις δικτύου Onlyoffice - Nextcloud

Στο επόμενο βήμα, είτε συνδεθείτε με τον υπάρχοντα τομέα UCS ή Microsoft Active Directory είτε ρυθμίστε νέο. Για να δημιουργήσετε νέο τομέα, πρέπει να επιλέξετε “διαχείριση χρηστών και δικαιωμάτων απευθείας σε αυτό το σύστημα” (αυτό το άρθρο προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός νέου συστήματος).

Ρύθμιση τομέα Onlyoffice - Nextcloud

Στη συνέχεια, συμπληρώστε το όνομα της εταιρείας σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαχειριστή για ενεργοποίηση του ONLYOFFICE και δημιουργήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης.

Ρύθμιση οργανισμού και στοιχείων Onlyoffice

Καθορίστε το πλήρες όνομα τομέα για αυτό το σύστημα και το LDAP base:

Ρύθμιση domain και LDAP base

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας και βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία έχουν συμπληρωθεί σωστά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Ρύθμιση συστήματος” (Configure System).

Εκκίνηση εγκατάστασης Onlyoffice - Nextcloud

Μόλις ρυθμιστούν τα πάντα, το νέο σας σύστημα ONLYOFFICE-Nextcloud είναι έτοιμο για χρήση!

Τέλος εγκατάστασης Onlyoffice - Nextcloud
Onlyoffice - Nextcloud portal

Διαβάστε περισσότερα για το ONLYOFFICE στο Univention στο ειδικό άρθρο στην σελίδα του ONLYOFFICE. Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί στη διεύθυνση support.onlyoffice.com

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com