ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η IBM αγοράζει την Red Hat

Σε μια αναμενόμενη, σύμφωνα με τους αναλυτές, ανακοίνωση της η IBM αναφέρει ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τους μετόχους της Red Hat για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Red Hat για $34 δις. εκ.

Σε μια απροσδόκητη αναφορά, η Bloomberg είχε δηλώσει ότι η IBM είναι κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της Red Hat. Μόλις πριν λίγες ώρες, τα νέα επιβεβαιώθηκαν. Η IBM αγοράζει την Red Hat για $190 ανά μετοχή σε μετρητά το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση πάνω από 60% από την τιμή της μετοχής της Red Hat που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή ($116 ανά μετοχή).

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα απογοητευτικά κέρδη σε συνδυασμό με μια ευμετάβλητη αγορά οδήγησαν στην έντονη πτώση των τιμών των μετοχών τους και για τις δύο εταιρείες. Πριν από αυτή τη συμφωνία η χρηματιστηριακή αξία της Red Hat ήταν περίπου 20,5 δισ. δολαρίων. Με αυτή την εξαγορά, η συνολική αξία της επιχείρησης ανέρχεται σε περίπου 34 δισ. δολάρια. Αναμφισβήτητα πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία στην ιστορία του Linux και του ανοιχτού κώδικα.

Τα κύρια σημεία που απορρέουν από την συμφωνία είναι:

  • Η IBM θα παραμείνει προσηλωμένη στην ανοιχτή διακυβέρνηση του Red Hat, στις ανοικτές πηγές πηγής, στη συμμετοχή στην ανοιχτού κώδικα κοινότητα και το μοντέλο ανάπτυξης και στην ενδυνάμωση του ευρέως διαδεδομένου οικοσυστήματος ανάπτυξης.
  • Η Red Hat θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον Jim Whitehurst και την τρέχουσα ομάδα διαχείρισης του Red Hat. Ο Jim Whitehurst θα συμμετάσχει επίσης στην ανώτερη διοικητική ομάδα της IBM και θα αναφέρει στην Ginni Rometty. Η IBM σκοπεύει να διατηρήσει τα κεντρικά γραφεία, τις εγκαταστάσεις, τις μάρκες και τις πρακτικές της Red Hat.

Από την μια λοιπόν, έχουμε τον γίγαντα ΙΒΜ που ξεκίνησε τους PC x86 που έχουμε όλοι στην διάθεσή μας και από την άλλη έχουμε τον γίγαντα του Linux που κατάφερε να είναι η πρώτη εταιρεία με ετήσιο τζίρο που ξεπερνάει τα $1 δις. Και οι δύο εταιρείες φυσικά είναι μέλη του Linux Foundation με σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη του πυρήνα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαμορφωθεί το τοπίο των εταιρικών διανομών Linux και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τις διανομές όπως CentOS και Fedora.


Παραπομπές:

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com