ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κυκλοφόρησε ο Linux Kernel 4.19 με την ονομασία “People’s Front” – Ο Linus Torvalds επιστρέφει για την ανάπτυξη του 4.20

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν (και συνόδευσαν) τον κύκλο ανάπτυξη του πυρήνα του Linux 4.19 ήταν ένα από τα πιο κρίσιμα γεγονότα που αντιμετώπιζε η κοινότητα του Linux. Για να φέρει κάποιες σημαντικές αλλαγές στην κοινότητα, ο Linus Torvalds έκανε ένα διάλειμμα από την ανάπτυξη του πυρήνα και πέρασε τη σκυτάλη στον Greg Kroah-Hartman. Εγκρίθηκε επίσης ένας νέος κώδικας δεοντολογίας.

Τώρα, μετά από οκτώ release candidates, ο Greg κυκλοφόρησε τον πυρήνα του Linux 4.19. Υπογραμμίζοντας τα γεγονότα που προηγήθηκαν, έγραψε στη δημοσίευση του release: “Ήταν ένα πολύ παράξενο ταξίδι για αυτή τη έκδοση του πυρήνα …”

Η ανακοίνωση της έκδοσης του 4.19 πήρε λίγο περισσότερο από ό, τι συνηθίζουμε. Εκτός από τη συνηθισμένη περιγραφή των μεγάλων αλλαγών, ο Greg έγραψε επίσης για τη δέσμευση να καλωσορίσει τους νέους ανθρώπους και να τους βοηθήσει να μάθουν πράγματα. Γι ‘αυτό και αυτή η έκδοση κυκλοφορεί με το όνομα του “People’s Front”.

“Μέρος της εκμάθησης για το πώς δουλεύουν τα πράγματα. είναι και η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και η προσπάθεια να κατανοήσουμε τα βασικά κοινωνικά πρότυπα και τους στόχους που όλοι μοιραζόμαστε”, πρόσθεσε.

Ο Greg συνέστησε επίσης στους συνάδελφους προγραμματιστές του πυρήνα να κάνουν ένα διάλειμμα- μιας μέρας ή δύο – για να επαναφορτιστούν και να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός “συστήματος που ο κόσμος δεν έχει δει ως τώρα”

Η έκδοση 4,19 είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη έκδοση με περισσότερες αλλαγές από τους τρεις τελευταίους πυρήνες. Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της έκδοσης για το shortlog από 4.19 rc-8 έως 4.19  εδώ.

Είναι αυτονόητο ότι το παράθυρο για merges στο πυρήνα Linux 4.20 είναι πλέον ανοιχτό. Επίσης, ο Linus επιστρέφει για να αναλάβει τη διαδικασία ανάπτυξης του πυρήνα.

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com