ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Δράσεις της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress

Η Ελληνική Κοινότητα του WordPress διοργανώνει τοπικές συναντήσεις σε 3 μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα κρατώντας ενεργά τα meetup της μέσω της σελίδας meetup.com ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να εγγραφούν, να ενημερώνονται για κάθε νεότερο και να δηλώνουν τη συμμετοχή τους.

Η ομάδα της Κοινότητας στο προσφιλές μας κοινωνικό δίκτυο, Facebook, αριθμεί αυτή τη στιγμή 6.640μέλη σε όλη την Ελλάδα, αριθμός που αυξάνεται συνεχόμενα.
Οι παρουσιάσεις κάθε συνάντησης και τοπικού WordCamp είναι προσβάσιμες από το λογαριασμό της Κοινότητας στο Speakerdeck, ώστε ακόμη κι αν το έχασες να μπορείς να διαβάσεις τι ειπώθηκε, καθώς επίσης και ως σημείωση για κάτι που βρίσκεις πολύ ενδιαφέρον κι επιθυμείς να μπορείς να ανατρέξεις αν χρειαστεί.

Έχουν ήδη διοργανωθεί δύο τοπικά WordCamps στην πόλη της Αθήνας το 2016 με 426 συμμετέχοντες από 13 χώρες στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, ενώ το 2017 με 584 συμμετέχοντες από 16 χώρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ φέτος η Κοινότητα διοργανώνει το τρίτο της κατά σειρά WordCamp στην πόλη της Θεσσαλονίκης, WordCamp Thessaloniki 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο κτίριο Μ2, όπου αναμένονται περίπου 320 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Μέλη της οργανωτικής ομάδας των τοπικών WordCamps της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress συμμετείχαν τον Ιούνιο του 2018, στην ομάδα των εθελοντών που υποστήριξαν το WordCamp Europe 2018, που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι, με μεγάλη ελληνική συμμετοχή.
Επίσης συμμετέχουν ως μέλη της οργανωτικής ομάδας του WordCamp Europe 2019, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 20-22 Ιουνίου του 2019.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, η Ελληνική Κοινότητα του WordPress βρέθηκε παρούσα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ συνασπίζεται με άλλες τεχνολογικές κοινότητες και υποστηρίζει τεχνολογικές διοργανώσεις ως  συνεργάτης, όπως το διεθνή διαγωνισμό της Nasa, Nasa SpaceAppsChallenge.

Εθελοντισμός και δράσεις των Κοινοτήτων του WordPress

Όλα γίνονται εθελοντικά και κάποιοι μας ρωτούν τι κερδίζουμε αφιερώνοντας τόσο από το χρόνο μας χωρίς να λαμβάνουμε κάποια πληρωμή. Η απάντηση όσον αφορά το κέρδος μας είναι πολυδιάστατη, καθώς μας παρέχεται η δυνατότητα να έχουμε υποστήριξη από τα μέλη της Κοινότητας σε οποιοδήποτε πρόβλημα ή ερώτημα σχετικά με την εγκατάσταση του WordPress ή τη λειτουργία του ιστοτόπου μας μέσω ερωτημάτων στο forum της σελίδας της
Κοινότητας ή της ομάδας στο Facebook.

Ταυτόχρονα οι τοπικές συναντήσεις και τα τοπικά WordCamps μας δίνουν τη δυνατότητα να ανακατευτούμε με τον κόσμο, να γνωρίσουμε ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς για την εργασία και το project WordPress, να δημιουργήσουμε δεσμούς και συνεργασίες.

Στα τοπικά WordCamp υπάρχει μέρα συνεισφοράς προς την Κοινότητα όπου καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες και τις επιθυμίες του μπορεί να συμμετάσχει συνεισφέροντας σε διάφορους τομείς, όπως η μετάφραση, η Κοινότητα, ο πυρήνας του WordPress, η προσβασιμότητα, η εκπαίδευση, η οργάνωση event μεγάλης κλίμακας, το marketing κλπ..
Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται μπορεί να βοηθήσει εθελοντικά είτε συμμετέχοντας ως ομιλητής, είτε ως χορηγός, είτε απαντώντας σε ερωτήματα του forum, είτε βοηθώντας στη μετάφραση του WordPress και των προσθέτων ή θεμάτων που είναι διαθέσιμα, είτε ακόμη και στη διοργάνωση συναντήσεων.

Γιατί να γίνω εθελοντής στην Κοινότητα του WordPress;

Αν είσαι εθελοντής έχεις τη δυνατότητα να μάθεις πως λειτουργεί μια τέτοιου μεγέθους διοργάνωση και να παρακολουθήσεις ένα συνέδριο χωρίς να πληρώσεις το αντίτιμο του εισιτηρίου.
Αν είσαι χορηγός, κερδίζεις προβολή για τη φίρμα σου σε ένα μεγάλο τεχνολογικό συνέδριο και άμεσα ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες.
Αν είσαι ομιλητής, έχεις τη χαρά της μεταλαμπάδευσης της γνώσης και της προσφοράς, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να μάθεις μέσω των ερωτήσεων που σου απευθύνουν οι συμμετέχοντες, γιατί όλες οι εκδηλώσεις είναι αλληλεπιδραστικές.
Αν είσαι συμμετέχων, θα αποκτήσεις γνώσεις, θα διευρύνεις τους ορίζοντές σου και ακόμη θα αποκτήσεις νέες δεξιότητες μέσω των εργαστηρίων και ομιλιών που θα επιλέξεις να παρακολουθήσεις. Και ίσως γνωρίσεις και μελλοντικούς συνεργάτες που δύσκολα θα εμπιστευόσουν διαφορετικά ή θα έβρισκες!

Κρατώντας ζωντανή την Ελληνική αλλά και την Παγκόσμια Κοινότητα του WordPress κρατούμε ζωντανό το εργαλείο που όλοι χρησιμοποιούμε για την εργασία ή τη διασκέδασή μας.

Στο WordPress Όλα αφορούν τους ανθρώπους γύρω από αυτό!

 

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ WordPress Greek Community

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com