ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η έκδοση του LibreOffice 6.1 είναι διαθέσιμη!

Μετά από περίπου μισό χρόνο αναμονής, το Document Foundation,  έκανε διαθέσιμη τελικά την έκδοση 6,1 για το LibreOffice. Η τελευταία αναβαθμισμένη έκδοση του LibreOffice 6.1 είναι σημαντική, με την έννοια ότι περιλαμβάνει μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών, όπως η βελτίωση της  απόδοσης κατά τη φόρτωση των ιδιόκτητων μορφών αρχείων της Microsoft, ο νέος διαχειριστής γραφικών και βελτιώσεις στην φόρτωση εικόνων στα έγγραφα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=JvoCpnwGNFU

Ανάμεσα σε διάφορες άλλες οπτικές αλλαγές, έγιναν σημαντικές βελτιώσεις στο LibreOffice Online για να το καταστήσουν πιο συνεπές οπτικά με τον αδελφό του στην επιφάνεια εργασίας. Η online έκδοση της σουίτας γραφείου ανοιχτού κώδικα έχει επίσης βελτιώσεις σε όλες τις ενότητες.

Οι ανανεωμένες σελίδες ηλεκτρονικής βοήθειας έχουν τώρα εμπλουτιστεί με αρχεία κειμένου και παραδείγματα για να βοηθήσουν τους χρήστες με νέες λειτουργίες. Επίσης, ενημερώθηκε το φίλτρο εξαγωγής EPUB το οποίο δίνει τώρα περισσότερες επιλογές για την προσαρμογή των μεταδεδομένων.

Η νέα έκδοση  έρχεται και με ένα το νέο θέμα εικονιδίων που ονομάζεται Colibre, το οποίο βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της Microsοft, και είναι σχεδιασμένο να δίνει στους χρήστες μια αίσθηση Windows. Ενώ η Colibre είναι η προεπιλογή στα Windows, υπάρχει ένα ακόμα νέο στυλ εικονιδίων  που ονομάζεται Karasa Jaga.

Το λογισμικό διαχείρισης δεδομένων της LibreOffice Base  έχει επίσης λάβει μια σημαντική ενημέρωση η οποία είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή μόνο σε πειραματική λειτουργία. Έχει αποσυνδεθεί από την βάση δεδομένων HSQLDB για την νέα βάση Firebird.

Όπως γνωρίζουμε, το LibreOffice οδηγείται από την κοινότητα προγραμματιστών και η περίπτωση του LibreOffice 6.1 δεν διαφέρει. Περίπου το 72% όλων των commits  προέρχονται από προγραμματιστές που εργάζονται σε Colabora, Red Hat, CIB, Pardus κ.λπ. και το υπόλοιπο 28% προέρχεται από μεμονωμένους εθελοντές.

Μπορείτε να κατεβάσετε το LibreOffice 6.1 για Windows, Linux και macOS από εδώ

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com