ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η έκδοση Linux Mint 19 “Tara” είναι διαθέσιμη!

Πριν από λίγες ημέρες η ομάδα του Linux  Mint, κυκλοφόρησε την έκδοση  Linux Mint 19 “Tara”, η πιο πρόσφατη και πλούσια σε χαρακτηριστικά, δημοφιλή  διανομή Linux. Για όσους δεν γνωρίζουν,  το όνομα  Τάρα είναι ένα  δημοφιλές όνομα στην Ιρλανδία.

Καθώς η έκδοση Mint 19 βασίζεται στο Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver, θα παραμείνει υποστηριζόμενη μέχρι το 2023. Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα 5 χρόνια οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ίδιο σταθερό σύστημα με όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας.

Τι νέο υπάρχει στο Linux Mint 19;

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, το Mint είναι διαθέσιμο με διάφορα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας το ενώ το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Cinnamon είναι η προεπιλεγμένη έκδοση. Η πιο πρόσφατη έκδοση του Cinnamon 3.8, φαίνεται  ταχύτερη, καθώς έχει γίνει πιο αποτελεσματική στην εκκίνηση εφαρμογών και  στην απόδοση των παραθύρων.

Αναζήτηση στο Linux Mint 19

Η αναζήτηση αρχείων στο Nemo έχει απλοποιηθεί, καθιστώντας την πιο γρήγορη και ευκολότερη στη χρήση. Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το αστέρι για να αποθηκεύσετε τις αναζητήσεις για μεταγενέστερη χρήση. Με symbolic icons, το  Cinnamon 3.8 έχει γίνει πιο μοντέρνο και προσφέρει καλύτερη υποστήριξη για σκοτεινά θέματα.

Νέα οθόνη υποδοχής

Εκτός από το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας, άλλες σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνουν νέα οθόνη υποδοχής, ενσωμάτωση του εργαλείου back-up Timeshift με τον Update Manager και βελτιωμένο διαχειριστή λογισμικού. Με το Timeshift, ο χρήστης μπορεί να επιστρέψει  και να εκτελέσει επαναφορά συστήματος  στην τελευταία λειτουργική διαμόρφωση συστήματος.

Οι ειδοποιήσεις έγιναν επίσης πιο έξυπνες και έρχονται με ένα κουμπί κλεισίματος. Έχουν περιοριστεί σε αριθμό ανά πηγή για να αντιμετωπιστεί το χάος των ειδοποιήσεων.

Άλλες βελτιώσεις που υπάρχουν είναι η  καλύτερη υποστήριξη HiDPI, η καλύτερη εμφάνιση των προεπιλεγμένων XApps κλπ. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες σύνολο βελτιώσεων στο επίσημο blog του Linux Mint

 

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com