ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το June Athens FLOSS Μeetup

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το June Athens FLOSS Μeetup, που διοργάνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) και Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών , Διομήδης Σπινέλλης.

Η συνάντηση ήταν αφιερωμένη στο Google Summer of Code 2018 όπου και παρουσιάστηκε η πρόοδος των 10 έργων στα οποία συμμετέχει για δεύτερη χρονιά ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ), αλλά και έργων άλλων οργανισμών που συμμετέχουν στο GSOC2018, με έλληνες μέντορες και φοιτητές, όπως η RedHat, το NetBSD, η R και το Boost Geometry.

To GSoC προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα, και να μάθουν πώς είναι να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού. Κάθε καλοκαίρι συμμετέχουν στο GSoC χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη έργων ανοιχτού λογισμικού.

Στο φετινό Google Summer of Code συμμετέχουν 206 οργανισμοί από 62 χώρες και 1264 φοιτητές σε εκατοντάδες έργα ανοιχτού κώδικα. Όσοι φοιτητές ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα λάβουν έως $4800 ο καθένας για την συνεισφορά τους στα έργα που συμμετείχαν.

Tο meetup ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της ΕΕΛΛΑΚ Διομήδη Σπινέλη, και από τον εκπρόσωπο της Goοgle Δημήτρη Τερζόπουλο και συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις των έργων του Google Summer of Code 2018 από τους φοιτητές.

Οι παρουσιάσεις των 10 έργων του Οργανισμού Ανοιχτού Τεχνολογιών:

Επιπλέον παρουσιάστηκαν τα 2 απο τα έργα της Redhat (Jboss Services and Core Server, και  libvirt), τo έργο του NetBSD Kernel Undefined Behavior Sanitizer τα έργα για Geometric Computing tools for geometrical statistics και Nearly antipodal points distance accuracy improvement και το έργο EAP-Wildfly -ΑΤ.

Όλα τα έργα του GSOC, θα ολοκληρωθούν στις 14 Αυγούστου 2018.

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com