ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία το 14ο International Conference on Open Source Systems – OSS 2018 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Στις  8-10 Ιουνίου 2018  στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, διεξήχθη με επιτυχία το 14ο International Conference on Open Source Systems – OSS 2018.

Το συνέδριο OSS είναι από τα σημαντικότερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε θέματα Ανοιχτού Λογισμικού και Συστημάτων, και φέτος διοργανώθηκε από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με την υποστήριξη του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), και την καθοδήγηση του IFIP Working Group 2.13 on Open Source Software.

Στο συνέδριο συμμετείχαν δεκάδες ερευνητές, φοιτητές και στελέχη από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και δημόσιο τομέα που ασχολούνται με το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό, τα Συστήματα και τις εφαρμογές τους.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του συνεδρίου, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  2 προσκεκλημένες ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές όπως τον Prof. Prof. Tony Wasserman από το Carnegie Mellon University και τον Prof. Jörn Altmann από το Seoul National University, τον χαιρετισμό του Προέδρου του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, και 16 παρουσιάσεις από ακαδημαϊκούς, καθώς και εκπαιδευτικά tutorial/working sessions σε θέματα Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα που καλύπτουν προγραμματιστικές, οργανωτικές και διαχειριστικές πλευρές των Ανοικτών Τεχνολογιών.

Όλες οι παρουσιάσεις από το OSS 2018 είναι διαθέσιμες στο https://www.oss2018.org/program/ και τα proceedings του OSS είναι διαθέσιμα online στο Springer.

Το 14ο International Conference on Open Source Systems – OSS 2018 υποστηρίχθηκε με την χορηγία της Εθνικής Τράπεζας και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com