ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Devuan GNU+Linux 2.0 : Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Debian χωρίς Systemd

Το Devuan είναι μια διανομή GNU + Linux, βασιμένη στο Debian και η κοινότητά του δεσμεύεται να παρέχει ένα σταθερό, αξιόπιστο λειτουργικό σύστημα ελεύθερου λογισμικού το οποίο χρησιμοποιεί και προωθεί εναλλακτικές λύσεις του Systemd και των συστατικών του.

Το Devuan GNU + Linux 2.0 με κωδική ονομασία ASCII είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη και εγκατάσταση. Το Devuan 2.0 ASCII τρέχει σε πολλές αρχιτεκτονικές όπως τα i386 και amd64. Επίσης, οι έτοιμες προς χρήση «εικόνες» μπορούν να μεταφορτωθούν σε διάφορες πλατφόρμες ARM και SOC, όπως τα Raspberry Pi, BeagleBone, OrangePi, BananaPi, OLinuXino, Cubieboard, κινητά τηλέφωνα Nokia και Motorola, καθώς και πολλά Chromebook καθώς και για Virtualbox / QEMU / Vagrant.

Η εγκατάσταση του Devuan 2.0 ASCII προσφέρει μια ποικιλία από τα γνωστά desktop περιβάλλοντα όπως τα Xfce, KDE, MATE, Cinnamon, LXQt αλλά και άλλα τα οποία είναι διαθέσιμα μετά την εγκατάσταση.

Αυτό που ξεχωρίζει αυτή την διανομή από το Debian είναι ότι στο Expert Mode της εγκατάστασης προσφέρει τώρα τη δυνατότητα επιλογής είτε του SysVinit είτε του OpenRC ως συστήματος init αντί του διαδεδομένου σε όλες σχεδόν τις διανομές, Systemd.

Οι desktop-live ISO είναι η συνιστώμενη επιλογή για άτομα που θέλουν να εξερευνήσουν και να εγκαταστήσουν εύκολα το Devuan 2.0 ASCII, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται να ρίξουν μια γρήγορη ματιά στην προεπιλεγμένη επιφάνειας εργασίας Xfce που χρησιμοποιεί το Devuan σε αντίθεση με το Debian που χρησιμοποιεί το GNOME.

Τέλος, όσοι επιθυμούν μπορούν να περάσουν από Debian σε Devuan ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες της κοινότητας Devuan [βλέπε παραπομπές].

Διαβάστε περισσότερα και δοκιμάστε το Devuan  από την ιστοσελίδα του Devuan GNU+Linux

 

Πηγή άρθρου: https://cerebrux.net/


Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com