ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Libre Software Meeting: 7-12 Ιουλίου, Στρασβούργο

Το ετήσιο Libre Software Meeting (LSM) αποτελεί μια ευκαιρία για αρχάριους και βετεράνους στο χώρο των ελεύθερων τεχνολογιών να συναντηθούν για να προωθήσουν, να συζητήσουν, να αναπτύξουν, να χρησιμοποιήσουν και να αναλύσουν τις ανοιχτές τεχνολογίες , τα εργαλεία και τον πολιτισμό.

Φέτος, το LSM θα παραμείνει για δεύτερη φορά από τη δημιουργία του στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου 2018

Για φέτος, το κύριο θέμα θα είναι η “Ψηφιακή εκπαίδευση: μέσο αιχμαλωσίας ή νέα ενδυνάμωση;” : Οι συζητήσεις σχετικά με την ψηφιακή εκπαίδευση σχετίζονται άμεσα με  σημαντικά ζητήματα της διδασκαλίας σχετικά με αυτές τις τεχνολογίες. Καλύπτουν τη διδασκαλία από το δημοτικό σχολείο έως το πανεπιστήμιο, αλλά και τη μάθηση μέσα από διάφορους οργανισμούς, την αυτο-εκπαίδευση ή τη συνεχή κατάρτιση και τις γενικές κοινωνικές τους επιπτώσεις.

Στο πλαίσιο του LSF, το FSFE οργανώνει το FSFE community meeting, και μια ενότητα στο συνέδριο για την Ψηφιακή εκπαίδευση, στην οποία θα συμμετέχει και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ως Associate partner του FSFE Στην ενότητα αυτή  θα συζητηθεί το πως οι λύσεις Ελεύθερου Λογισμικού μας δίνουν την ελευθερία να κρατήσουμε την κυριαρχία των δεδομένων μας, να συνεργαστούμε στις νέες τεχνολογίες και να βοηθήσουμε όλους να καταλάβουν την τεχνολογία πίσω από αυτή.

Πέρα από αυτό το κύριο θέμα, το Libre Software Meeting, πέρα ​​από τις καθαρά τεχνικές πτυχές του λογισμικού και της πληροφορικής,  συγκεντρώνει ελεύθερη μουσική, βιβλία,  συζητήσεις για ανοιχτές άδειες και ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα, τη ανοιχτή διακυβέρνηση και πολλά άλλα πράγματα. Στην πραγματικότητα, το κίνημα της ελεύθερης κουλτούρας περιστρέφεται γύρω από μια ανθρωπιστική προσέγγιση του πολιτισμού: κάθε άτομο πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί, να μελετά, να τροποποιεί και να μοιράζεται έναν πόρο.

Διαβάστε περισσότερα για το συνέδριο στο https://rmll2018.info/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com