ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

OpenFest 2018: Το Φεστιβάλ Ανοικτού Κώδικα και Ανοιχτού Hardware αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Το Openfest είναι φεστιβάλ ένα φεστιβάλ ανοιχτού κώδικα, ανοιχτού hardware και ανοιχτής γνώσης.  Είναι μία πρωτοβουλία φοιτητών, για την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τις  ανοιχτές τεχνολογίες, αναδεικνύοντας παράλληλα τα προτερήματα τους. Το φεστιβάλ θα περιέχει ομιλίες σχετικά με το Open Source Software/Hardware στην σημερινή εποχή, workshops με κατασκευές Arduino, βασικά μαθήματα Do It Yourself και πολλά άλλα.

Ξεκίνησε το 2001 με την ονομασία Installfest 2001 και την επόμενη χρονιά (2002) πήρε το σημερινό του όνομα. Για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι το 2010, έτος κατά το οποίο έγινε η «δυναμική επιστροφή» της διοργάνωσης, το φεστιβάλ δεν είχε διεξαχθεί. Το 2011 διοργανώθηκε και πάλι στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πειραιά.  Το 2016 ξεκίνησε πάλι δυναμικά και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στην Πανεπιστημιούπολη 2  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  (πρωην Τ.Ε.Ι Πειραιά) το Σαββατοκύριακο 05 – 06 Μαίου 2018.

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μπορείτε να παρακολουθήσετε εργαστήρια και παρουσιάσεις σχετικά με arduino και RaspBerry Pi, με ασφάλεια υπολογιστών και penetration testing ή και να συμμετέχετε στο μεταφραστικό editathon του Moodle

Το αναλυτικό πρόγραμμα του OpenFest 2018

Για οποιαδήποτε  πληροφορία ή διευκρίνηση, επικοινωνήστε με την ομάδα διοργάνωσης στο openfest.info@gmail.com ή επισκεφθείτε τον ιστότοπο της διοργάνωσης www.openfest.info.

Facebook: https://www.facebook.com/OpenFestWAU/
Site: http://www.openfest.info/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com