ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

101 προτάσεις φοιτητών στα έργα της ΕΕΛΛΑΚ στο Google Summer Of Code

      

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, η  υποβολή των προτάσεων των φοιτητών για το Google Summer Of Code 2018. Στο φετινό GSOC συμμετείχαν με προτάσεις έργων 212 οργανισμοί που σχεδιάζουν και υλοποιούν έργα ανοιχτού κώδικα,  οι οποίοι και δέχτηκαν προτάσεις από εκατοντάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο.

 

Για τα 22 έργα που πρότεινε ο Οργανισμός Ανοιχτών τεχνολογιών υποβλήθηκαν 101 τελικές προτάσεις φοιτητών, κατατάσσοντας την ΕΕΛΛΑΚ σε έναν από τους πιο δημοφιλείς οργανισμούς στο Google Summer of Code(GSOC) του 2018.

 

Έως τις 9 Απριλίου, οι μέντορες των έργων της ΕΕΛΛΑΚ θα αξιολογήσουν τις προτάσεις των φοιτητών και θα επιλέξουν τις καλύτερες από κάθε έργο οι οποίες θα υποβληθούν στην Google για να εγκριθεί ο τελικός αριθμός των έργων που θα αναλάβει η ΕΕΛΛΑΚ στο Google Summer of Code του 2018.

 

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ συμμετέχει για δεύτερη χρονιά ως “mentor organisation” στο Google Summer of Code 2018 προωθώντας την ανάπτυξη ελληνικών έργων ανοιχτού λογισμικού στο πλαίσιο του GSoC.  

 

To GSoC προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα, και να μάθουν πώς είναι να εργάζονται σε ένα έργο ανοιχτού λογισμικού. Κάθε καλοκαίρι συμμετέχουν στο GSoC χιλιάδες φοιτητές αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη δημοφιλών έργων ανοικτού λογισμικού.

 

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com