ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Η UBports δουλεύει πάνω στο Unity 8 για Debian

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο, η UBports πήρε «εργολαβία» τα projects της Canonical όπως το Ubuntu Touch και το Unity 8. Με αυτό τον τρόπο η UBports και εκμεταλλευόμενη την απουσία της Canonical, προωθεί το όραμα της για το mobile/convergence, αυτή την φορά και για Debian, κάνοντας παράλληλα και τις απαραίτητες βελτιώσεις.

Το concept του κινητού που μετατρέπεται σε υπολογιστή φαίνεται ότι δεν έχει παραδώσει τα όπλα της. Παρόλο που αρκετά από τα Linux κινητά τηλέφωνα δεν επιβίωσαν όμως είδαμε ότι η  Samsung κατάφερε να υλοποιήσει το Linux on Galaxy ενώ από την άλλη, η κοινότητα UΒports δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει με τα port του Unity8.

Στο τελευταίο τους Ubuntu Touch Q&A υπάρχει μια μικρή αναφορά στο τέλος για το Unity 8 καθώς και μια επιλογή για Debian

«Yes… But shhh this is a secret…»

Με το Ubuntu να προέρχεται από το Debian, η περισσότερη δουλειά έχει να κάνει με το πακετάρισμα προκειμένου το Unity 8 να είναι προσβάσιμο για τους χρήστες Debian, αλλά με δεδομένο ότι γίνεται προσπάθεια το Unity 8 να δουλέψει με τον Mir, φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει.

Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε το Unity 8 στα official Debian archives, αλλά κάτι τέτοιο είναι μακρινό σενάριο και όταν συμβεί το πιθανότερο είναι να προέλθει απο third-party archive όσο συνεχίζεται η προσπάθεια το Unity 8 να είναι αξιόπιστο για καθημερινή χρήση.

Πηγή άρθρου: planet.ellak.gr   https://cerebrux.net/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com