ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη..planet.ellak.gr: Εγκαταλείπονται τα .iso, έκδοσης 32 bit του Ubuntu

H Canonical, η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Ubuntu, αποφάσισε πως από την έκδοση 17.04 και έπειτα, για το λειτουργικό σύστημα δε θα συντηρείται έκδοση για αρχιτεκτονική i386,γνωστή και ως αρχιτεκτονική 32 bit. Η απόφαση αυτή προέκυψε από τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης σχετικά με το ερώτημα για το ποια αρχιτεκτονική χρησιμοποιείται.

Συγκεκριμένα, ο Dimitri John Ledkov ,της Canonical, ζήτησε από την ομάδα ανάπτυξης του Ubuntu να εργαστούν για να υλοποιήσουν την παραπάνω απαίτηση. Ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης αφού δεν υπάρχουν πλέον αποτελεσματικά συστήματα με την παραπάνω αρχιτεκτονική. Σχετικά με τα παράγωγα του Ubuntu, π.χ Lubuntu, αναφέρει πως η παραπάνω διαδικασία δεν θα τα επηρεάσει αφού οι διανομές αυτές είναι ελεύθερες να επιλέξουν.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν πως το λειτουργικό δε θα τρέχει σε συστήματα 32 bit. Όσοι ήδη χρησιμοποιούν αυτή την έκδοση θα μπορούν να αναβαθμίζουν εφεξής κανονικά. Όσοι θέλουν να εγκαταστήσουν πλέον θα χρησιμοποιούν το iso που θα παρέχεται. Στην περίπτωση, όμως, που εξακολουθούν να επιθυμούν την έκδοση σε 32 bit, υπάρχει η 16.04 LTS ,που θα υποστηρίζεται μέχρι το 2021.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/  http://www.ubuntu-gr.org/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com