ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Anbox (Android in the Box): Εύκολη εκτέλεση εφαρμογών Android στο Linux

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να τρέξετε εφαρμογές Android στο Linux σας; Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε, με την χρήση διαφορετικών emulators που προσφέρουν μειωμένη απόδοση και απομονώνουν το σύνολο εφαρμογών Android από το λειτουργικό σας σύστημα. Πως θα σας φαινόταν όμως,  μια εφαρμογή που τρέχει εφαρμογές Android  εγγενώς σε ένα PC;

To Anbox είναι μια container-based εφαρμογή που έχει σαν στόχο την εκκίνηση ενός πλήρους συστήματος Android σε μια διανομή Linux. Αυτό επιτρέπει σε όποιους ενδιαφέρονται, να τρέχουν εφαρμογές Android εύκολα σε μια διανομή. Το Anbox είναι προς το παρόν σε στάδιο Alpha, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μερικές κολλήματα και αστάθεια και υποστηρίζει διανομές Ubuntu 16.04 και μεταγενέστερες.

Το Anbox δεν χρειάζεται εξομοίωση να τρέξει εφαρμογές Android: Τις αντιμετωπίζει ως προγράμματα της επιφάνειας εργασίας σας. Όπως γράφουν οι προγραμματιστές  στην ιστοσελίδα τους, το  Anbox βάζει το «λειτουργικό σύστημα Android σε ένα container, αφαιρεί την πρόσβαση στο υλικό και ενσωματώνει τις υπηρεσίες πυρήνα του συστήματος σε ένα σύστημα GNU Linux.»

Έτσι το Anbox είναι ένα πλήρες σύστημα Android, το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο πυρήνα που έχει το λειτουργικό σύστημα υποδοχής,  και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε εφαρμογή. Χρησιμοποιεί το freeform mode του Android 7.0, έτσι ώστε οι εφαρμογές να  μπορούν να μετακινηθούν και να αλλάξουν το μέγεθός τους.

Για να χρησιμοποιήσετε  το Anbox,  η Linux διανομή σας θα πρέπει να υποστηρίζει snap packages.  (Διανομές, όπως το Ubuntu, Fedora, Arch, το openSUSE, το Debian, κλπ προσφέρουν την υποστήριξη snap).

Προς το παρόν, μόνο το Ubuntu 16.04 LTS ή νεότερη έκδοση υποστηρίζεται επίσημα από το Anbox. Για να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το τερματικό και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

sudo snap install –classic anbox-installer && anbox-installer

 

Φυσικά το  Anbox ως ένα έργο ανοικτού κώδικα,  έχει τον κώδικα του διαθέσιμο στο GitHub.

Διαβάστε περισσότερα για το Anbox στο http://anbox.io/

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com