ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Extended Security Maintenance για το Ubuntu 12.04

Το Ubuntu 12.04 Precise Pangolin κυκλοφόρησε περίπου πριν από 5 έτη. Ως μια Long Term Support έκδοση θα υποστηρίζεται με ενημερώσεις ασφαλείας και νέα πακέτα μέχρι τον Απρίλιο του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, το Ubuntu 12.04 LTS θα τεθεί σε κατάσταση EOL (End Of Life) στις 28 Απριλίου 2017. Από εκεί και μετά δεν θα δέχεται ενημερώσεις ασφαλείας και οι χρήστες προτείνεται να αναβαθμίσουν στην επόμενη έκδοση, τη 14.04 LTS.

Πρόσφατα η Canonical ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο υποστήριξης για το Ubuntu 12.04 LTS και για όσους χρήστες (εταιρίες κυρίως) δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη μετάβαση στην έκδοση 14.04 LTS έγκαιρα.
Το πρόγραμμα ονομάζεται Extended Security Maintenance (ESM) και διατίθεται σε όσους χρήστες έχουν αγοράσει το πακέτο Ubuntu Advantage.

Με αυτό το τρόπο η Canonical θα παραδίδει ενημερώσεις ασφαλείας στην έκδοση 12.04 LTS και μετά την ημερομηνία λήξης της, μέσω ειδικών αποθετηρίων τα οποία θα είναι διαθέσιμα μόνον σε όσους έχουν αγοράσει συνδρομή στο Ubuntu Advantage.

Στις 22 Μαρτίου ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε ένα Webinar σχετικά με το Ubuntu 12.04 ESM. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το σύνδεσμο για να το παρακολουθήσετε.

Πηγή: insights.ubuntu.com

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com