ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απολογισμός της Ημερίδας ΕΛΛΑΚ στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Μάντζιος - παρουσίαση ΕΛΛΑΚ

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε το παρευρισκόμενο κοινό στην χθεσινή ημερίδα που έλαβε χώρα στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, με θέμα το Ανοικτό και Ελεύθερο Λογισμικό. Το κοινό απαρτίζονταν από φορείς του δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα αλλά και από απλούς χρήστες καθώς και φοιτητές του Δ.ΙΕΚ.

Οι εισηγητές κ. Μάντζιος Παναγιώτη (Msc Πληροφορικής) και κ. Θεόδωρος Τσιακίρης (Msc Πληροφορικής), εκπαιδευτές ενηλίκων στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, παρουσίασαν με σαφήνεια τα πλεονεκτήματα της χρήσης ΕΛΛΑΚ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους τομείς της ασφάλειας, της ιδιωτικότητας και της ελευθερίας χρήσης. Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στα πλεονεκτήματα χρήσης διανομών Linux ως κύριο λειτουργικό σύστημα. Πέραν των άλλων σημειώθηκαν έντονα και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να συνεισφέρει στην βελτίωση και ανάπτυξη ως μέλος της κοινότητας.

afisa_anikto_elefthero

 

Τέλος έγινε παρουσίαση από φοιτητή του Δ.ΙΕΚ τρόποι προστασίας από επιθέσεις phising αποδεικνύοντας με σαφήνεια τις ευπάθειες και την τρωτότητα των μη ασφαλών ασύρματων δικτύων.

Καθ’ όλη την διάρκεια των παρουσιάσεων το κοινό έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον με την υποβολή ερωτήσεων προς τους εισηγητές καθώς ακολούθησε με το πέρας διάλογος αρκετής ώρας μεταξύ των παρευρισκομένων.

Ας ελπίσουμε τέτοιες δράσεις να γίνονται όλο και πιο συχνά στην περιφέρεια προς όφελος της κοινότητας ΕΛΛΑΚ και της ενημέρωσης του κοινού.

 

Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας2

 

 

 

 

 

 

 

(φωτογραφίες: Φάτσιος Νικόλαος)

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com