ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ο ανοιχτός και επαναχρησιμοποίησιμος κώδικας προτεραιότητα για Ψηφιακή Yπηρεσία της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου

H Ψηφιακή Yπηρεσία  της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (GDS)  με δημοσίευση της, θα εστιάσει στην δημιουργία επαναχρησιμοποιήσιμων έργων λογισμικού ανοικτού κώδικα. Η Anna Shipman, Open Source Lead του GDS,  ανακοίνωσε ότι θα γίνει μια απογραφή του κώδικα που είναι ήδη διαθέσιμος, για να εκτιμηθεί τα ποια έργα μπορούν να μετατραπούν σε λογισμικό ανοικτού κώδικα.

annashipman

«Όταν κώδικας θα είναι χρήσιμος για άλλες ομάδες, υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα για την υποστήριξη της επαναχρησιμοποίησης. Για τις άλλες ομάδες, και για την κυβέρνηση σε γενικές γραμμές, το πλεονέκτημα είναι η ευκαιρία για να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αξίζουν τα επιπλέον βήματα για να γίνει αυτός ο κώδικας του λογισμικού, ανοιχτός κώδικας”.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα για την ομάδα που φτιάχνει αρχικά τον κώδικα. Ο κώδικας θα χρησιμοποιηθεί και θα δοκιμαστεί σε διάφορα περιβάλλοντα και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα οι άνθρωποι να εντοπίσουν προβλήματα και σε πολλές περιπτώσεις θα την βοηθήσουν να τα διορθώσει. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τον κώδικα, συμβάλλουν συχνά με διορθώσεις σφαλμάτων πίσω στο αρχικό έργο και αυτά μπορεί να βοηθήσει την αρχική ομάδα και να προστεθούν νέες λειτουργίες.

Η επικεφαλής της GDS  θα ανανεώσει επίσης την καθοδήγηση για την ανάπτυξη των ομάδων που εργάζονται σε έργα λογισμικού για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο εγχειρίδιο υπηρεσίας της  GDS  “Όλος ο νέος κώδικας που γράφεται για την κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ανοιχτός εξ ορισμού”

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com