ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Ubuntu Tutorials goes live!

Το Ubuntu Tutorials είναι ένας ιστότοπος ο οποίος προσφέρει tutorials/σεμινάρια, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν κυρίως την ανάπτυξη λογισμικού, αλλά και τη χρήση advanced τεχνολογιών, σε σχέση με την διανομή Ubuntu.

image02

Κάθε Tutorial περιέχει:

  • Μια σαφή περίληψη για το τι θα μάθετε στο συγκεκριμένο σεμινάριο.
  • Το βαθμό δυσκολίας του περιεχομένου.
  • Τον εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης για κάθε βήμα, καθώς και ολόκληρου του σεμιναρίου. Έτσι θα μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα το χρόνο σας.
  • Ένα «που να πάτε από εδώ και πέρα» τελικό βήμα το οποίο θα σας καθοδηγεί για το που να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα που έχετε επιλέξει να μάθετε.

Προς το παρόν τα σεμινάρια επικεντρώνονται κυρίως στο developing και τη χρήση Snap, αλλά και στο Ubuntu Core.

Tutorial Snap Package

Έχει ήδη ετοιμαστεί πακέτο για την Offline χρήση των tutorials. Σε Ubuntu 16.04 LTS, μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση το snap-codelabs με τη παρακάτω εντολή:

snap install snap-codelabs

και έπειτα να ανοίξετε τον browser στη διεύθυνση: http://localhost:8123
image01

Συνεισφέρετε κι εσείς

Εάν θέλετε να συνεισφέρετε στη δημιουργία tutorials, αυτό μπορείτε να το κάνετε διαβάζοντας πρώτα τα Guidelines και έπειτα να ανοίξετε ένα issue στο GitHub, δείχνοντας τη δουλειά που έχετε κάνει. Εκεί επίσης μπορείτε να αναφέρετε κάποιο tutorial που θα επιθυμούσατε να δείτε στη σελίδα.

Το Project βασίζεται στο πρόσφατα Open Sourced Google Codelab framework, ενώ η συγγραφή κάποιου tutorial γίνεται σε ένα απλό Google Doc.

Η κεντρική σελίδα του Ubuntu Tutorials:
https://tutorials.ubuntu.com

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ Ubuntu-gr

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com